Foto: IIHF

Latvijas hokeja izlases aizsargs Kristiāns Rubīns palicis bez kluba, jo Zviedrijas klubs Ērnšeldsvīkas "MoDo" neturpinās sadarbību ar latvieti, paziņojusi komanda.

"MoDo" šajā sezonā neiekļuva Zviedrijas augstākās līgas (SHL) izslēgšanas turnīrā, regulāro sezonu noslēdzot 11. vietā starp 14 komandām. Vēl pagājušajā gadā vienība spēlēja valsts otrajā līgā "Allsvenskan", bet šobrīd tā sākusi sastāva pārbūvi.

Rubīnam šī bija pirmā pilnā sezona pēc atgriešanās no Ziemeļamerikas. Viņš 44 spēlēs iekrāja 10 (4+10) rezultativitātes punktus un neitrālu lietderības koeficientu. Tiesa, aizsargam sezona beidzās jau februārī, kad viņš iedzīvojās savainojumā.

Iepriekš Rubīns vairākus gadus spēlēja Ziemeļamerikā un bija aizsargs Amerikas Hokeja līgā (AHL), kā arī aizvadīja trīs mačus Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandā Toronto "Maple Leafs", taču savu vietu sastāvā izkarot nespēja. Savukārt pagājušā gada pavasarī Rubīns ar precīzu metienu pagarinājumā nodrošināja Latvijas izlasei vēsturiskas bronzas medaļas pasaules čempionātā. Arī šajā pavasarī viņš apņēmies pievienoties valstsvienībai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!