Foto: IIHF Champions League

Latviešu uzbrucējs Mārtiņš Dzierkals kļuvis par otro labāko mazākuma speciālistu spēcīgās Zviedrijas hokeja līgas (SHL) vēsturē.

Šellefteo AIK klubu pārstāvošais Dzierkals šosezon SHL regulārajā čempionātā 45 spēlēs mazākumā laukumā pavadīja 55 minūtes un četras sekundes, un pa šo laiku komanda neielaida nevienus vārtus. Tas bija labākais rādītājs sezonā, turklāt tikai vienam hokejistam Zviedrijas līgas vēsturē izdevies palīdzēt vienībai bez zaudētiem vārtiem noturēties ilgāk - 2006./07. gadā tas 73 minūtes un 51 sekundi padevās Niklasam Hjalmarsonam.

Dzierkals šosezon bija izteikts mazākuma speciālists, un tieši šajā spēles elementā bija viņa galvenie pienākumi. Tas atstāja savu iespaidu uz rezultativitāti, jo SHL viņš 45 spēlēs guva vien trīs (1+2) rezultativitātes punktus. Individuāli labāk klājās IIHF Čempionu līgā - astoņi (5+3) punkti 11 cīņās.

Latvietis ar komandu pašlaik cīnās SHL izslēgšanas turnīrā, bet pēc tā gaidāma viņa pievienošanās Latvijas izlasei, kas drīzumā oficiāli sāks gatavoties pasaules čempionātam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!