Foto: LHF

Latvijas hokeja izlases galvenais treneris Harijs Vītoliņš otrdien, 7. maijā, paziņoja valstsvienības sastāvu 2024. gada pasaules čempionātam Čehijā.

Latvijas izlase uz čempionātu Čehijā no Latvijas dosies ar trīs vārtsargiem, astoņiem aizsargiem un 14 uzbrucējiem.

Kā pēdējie no Latvijas izlases treniņnometnes Rīgā atskaitīti tika Roberts Kaļķis, Sandis Smons, Oskars Lapinskis un Filips Buncis.

Latvijas hokeja valstsvienības pieteikumā pasaules čempionātam tiks atstātas brīvas vietas Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņā spēlējošajiem Artūram Šilovam, Teodoram Bļugeram un Uvim Balinskim. Čempionātam komandas var pieteikt 26 hokejistus.

"Pieteikti tiks divi vārtsargi, septiņi aizsargi un 13 uzbrucēji, bet trīs spēlētāji vēl būs līdzi," skaidroja Vītoliņš. "Skatīsimies kā norisināsies notikumi NHL, bet mums paliks divas brīvas vietas."

Septiņiem hokejistiem būs iespēja debitēt pasaules čempionātā – vārtsargam Ērikam Vītolam, aizsargam Markusam Komulam, kā arī uzbrucējiem Haraldam Eglem, Eduardam Tralmakam, Raivim Ansonam, Fēliksam Gavaram un Martinam Laviņam.

Čempionāta sākumā no tiem spēlētājiem, kuri dosies uz Čehiju, netiks pieteikti vārtsargs Vītols, aizsargs Arvils Bergmanis un uzbrucējs Martins Laviņš.

Savukārt Latvijas izlases kapteinis šajā čempionātā atkal būs Kaspars Daugaviņš, kuram asistēs Rodrigo Ābols un Roberts Bukarts.

Latvijas hokejisti pasaules čempionātu sāks turnīra otrajā dienā 11. maijā pulksten 17:20 ar spēli pret Poliju, kas pēc vairāk nekā 20 gadu pārtraukuma atgriežas elites divīzijā. Turpinājumā 12. maijā pulksten 17:20 Latvija tiksies ar Franciju, bet pēc tam 14. maijā pulksten 17:20 Latvijai gaidāma spēle pret Kazahstānu. 15. maijā pulksten 17:20 Latvija sāks cīņu pret sudraba medaļnieci Vāciju, 18. maijā pulksten 13:20 spēlēs pret Zviedriju, 19. maijā pulksten 21:20 – pret Slovākiju, bet grupu turnīru noslēgs 21. maijā pulksten 17:20 ar spēli pret ASV, ko pērn pieveica bronzas mačā.

Latvijas hokejisti pirms pasaules čempionāta aizvadīja astoņas pārbaudes spēles. Vispirms Latvijas hokejisti savā laukumā divreiz pēcspēles metienos ar 3:2 uzvarēja Austriju un divreiz ar 2:3 piekāpās somiem. Tam sekoja divi zaudējumi izbraukumā Šveicei – 1:5 un 0:4. Noslēdzošajās pārbaudes spēlēs latvieši ar 0:1 pagarinājumā zaudēja Norvēģijai, bet nākamajā dienā revanšējās ar graujošu 8:0 uzvaru, noslēdzot pārbaužu spēļu ciklu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!