Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas hokejisti Artūrs Šilovs un Teodors Bļugers trešdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas otrās kārtas pirmajā spēlē palīdzēja Vankūveras "Canucks" komandai ar rezultātu 5:4 (0:2, 2:2, 3:0) pārspēt Edmontonas "Oilers", izvirzoties vadībā sērijā līdz četrām uzvarām ar 1-0.

Šilovs Stenlija kausa izcīņā aizvadīja savu ceturto spēli, un šoreiz viņš tika galā ar 14 no 18 pretinieku metieniem. Ar viņu vārtos komanda izcīnīja trešo uzvaru.

Savukārt Bļugers šajā mačā ar rezultatīvu piespēli trešajā trešdaļā palīdzēja izlīdzināt spēles rezultātu (4:4). Viņš laukumā pavadīja 10:18 minūtes, kuru laikā metienus pa vārtiem neizdarīja, bet uzvarēja 66,7% iemetienu. Centra uzbrucējam no Latvijas izdevās gūt savu otro rezultativitātes punktu Stenlija kausā.

"Oilers" jau trešajā minūtē vairākumā izspēlēja pozicionālu uzbrukumu, un pēc Raiena Nūdženta-Hopkinsa piespēles gar vārtiem Zaks Haimans izpildīja precīzu metienu, gūstot jau savus astotos vārtus izslēgšanas spēļu turnīrā. Savukārt 16. minūtē Matiass Ekholms ar tālu metienu pārspēja Šilovu.

Otrā trešdaļa iesākās par labu "Canucks" vienībai, kad Dakota Džošua vārtu priekšā izcīnīja vārtsarga atvairīto ripu un samazināja rezultāta deficītu, tomēr "Oilers" vēlāk izdevās savu pārsvaru palielināt. Mača 13. minūtē Kodijs Sisī ar tālu metienu otrā tempa uzbrukumā guva Edmontonas trešos vārtus, bet tad Haimans saņēma tālu piespēli, iegāja uzbrukuma zonā pa kreiso malu un raidīja ripu Šilovam starp kājsargiem. Abi šie vārti tika gūti nepilnas minūtes laikā.

Trīs minūtes pirms otrā perioda beigām "Canucks" uzbrucējs Eliass Lindholms apslidoja vārtus un izpildīja precīzu metienu ar nūjas neērto pusi, panākot rezultātu 2:4.

Trešo trešdaļu "Canucks" aizvadīja teicami. Vispirms 50. minūtē Džonatans Taners Millers vārtu tuvumā precīzi pielika nūju un ievirzīja ripu vārtos, savukārt četras minūtes vēlāk Bļugers steidza uzbrukuma zonā pēc ripas, atspēlēja to Ņikitam Zadorovam, kurš ar spēcīgu metienu rezultātu izlīdzināja.

Nepilnu minūti vēlāk Konors Gārlands bija viens pats uzbrukuma zonā, un viņš pēc māņkustības izdarīja precīzu metienu no diezgan asa leņķa, jau dodot vadību "Canucks" hokejistiem. Iegūto pārsvaru atlikušās piecas minūtes Vankūvera spēja nosargāt.

Citā mačā Uvja Balinska pārstāvētā Floridas "Panthers" savā laukumā ar rezultātu 6:1 (0:1, 3:0, 3:0) uzvarēja Bostonas "Bruins" komandu un izlīdzināja rezultātu sērijā līdz četrām uzvarām 1-1.

Balinskis arī šajā mačā netika iekļauts "Panthers" pieteikumā. Viņš vēl nav piedzīvojis savu debiju Stenlija kausā.

"Panthers" labā divus vārtus guva Aleksandrs Barkovs, bet reizi precīzs bija Stīvens Lorencs, Gustavs Forslings, Ētu Lustarinens un Brendons Montūrs, bet "Bruins" rindās vienīgo reizi precīzi meta Čārlijs Koils.

Sērijas nākamās divas spēles risināsies Bostonā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!