Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas hokeja vārtsargs Artūrs Šilovs Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņā svētdien atvairīja 42 metienus un palīdzēja Vankūveras "Canucks" ar rezultātu 4:3 (3:1, 1:1, 0:1) izbraukumā pārspēt Edmontonas "Oilers".

Pēc šī panākuma "Canucks" atguva vadību sērijā līdz četrām uzvarām 2-1, atgūstot arī sava laukuma priekšrocības šajā duelī.

Šilovs aizvadīja savu sesto spēli Stenlija kausa izcīņā, un viņš komandai palīdzēja gūt ceturto uzvaru. Šoreiz pa viņa vārtiem tika izdarīti 45 metieni, un latvietis tika galā ar 42 no tiem.

Šilovs atvairīja lielāko metienu skaitu kādā no NHL aizvadītajām spēlēm savā karjerā un tika atzīts par spēles otro spožāko zvaigzni. Pirmās zvaigznes tituls "Canucks" uzbrucējam Brokam Beseram, kurš guva divus vārtus un izdarīja vienu rezultatīvu piespēli.

Cits latvietis "Canucks" sastāvā Teodors Bļugers laukumā pavadīja 14:33 minūtes, kuru laikā viņš pielietoja piecus spēka paņēmienus, uzvarēja 75% iemetienu un nopelnīja neitrālu lietderības koeficientu.

Mača sestajā minūtē "Oilers" hokejisti spēlēja vairākumā, un tajā mājinieki saspēlējās uzbrukuma zonā. Pēc Evandera Keina uzmetiena ripa pēc rikošeta nonāca pie Matiasa Ekholma, kuram priekšā bija brīvs vārtu stūris, un viņš tajā meta precīzi. "Canucks" hokejistiem vajadzēja trīs minūtes, lai rezultātu izlīdzinātu, un to viņi arī izdarīja vairākumā. Broks Besers izdarīja metienu, bet Eliass Lindholms mainīja ripas lidojuma virzienu.

Mača 14. un 19. minūtē Besers guva vārtus "Canucks" labā, izvirzot savu komandu vadībā. Vispirms viņš pozicionālā uzbrukumā saņēma piespēli vārtu priekšā un izdarīja precīzu metienu, bet tad "Canucks" izmantoja "Oilers" kļūdu savā zonā, pārtvēra ripu, un Besers atkal izmantoja teicamu metiena pozīciju.

Otrās trešdaļas ievadā Šilovu pārspēja Leons Draizaitls, kad vācietis vairākumā izdarīja teicamu metienu no asa leņķa gar tuvējo vārtu stabu. "Canucks" skaitliskajā vairākumā atguva vadību, un Lindholms vārtu priekšā atrada spraugu, kur raidīt ripu.

Pamatlaika galotnē "Oilers" centās atspēlēties un mainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju. Evans Bušārs vienus vārtus Edmontonai atspēlēja, bet izlīdzināt rezultātu "Oilers" nespēja.

Arī sērijas nākamā spēle risināsies Edmontonā.

Citā duelī Floridas "Panthers" bez Uvja Balinska ierindā izcīnīja trešo uzvaru pēc kārtas un nonāca viena panākuma attālumā no iekļūšanas nākamajā kārtā. Austrumu konferences pusfinālā "Panthers", ārpus sastāva paliekot Latvijas aizsargam Uvim Balinskim, viesos ar 3:2 (0:2, 1:0, 2:0) pārspēja Bostonas "Bruins" un sērijā līdz četrām uzvarām panāca 3-1.

Pirmajā trešdaļā 2:0 mājinieku labā panāca Davids Pastrņāks un Brendons Karlos. Otrajā trešdaļā viesu deficītu līdz vienam precīzam metienam samazināja Antons Lundels, trešā perioda ievadā neizšķirtu panāca Sems Benets, bet uzvaru nesošos vārtus guva Aleksandrs Barkovs.

Floridas komandas vārtus sargāja Sergejs Bobrovskis, kurš tika galā ar 16 metieniem, kamēr otrā laukuma pusē Džeremijs Sveimens atvairīja 38 ripas.

Stenlija kausa izcīņas pirmajā kārtā "Panthers" ar sērijā ar 4-1 pieveica Tampabejas "Lightning", bet "Bruins" ar 4-3 pārspēja Toronto "Maple Leafs" hokejistus.

Balinskis "play off" vēl nav debitējis, bet regulārajā čempionātā latviešu aizsargs "Panthers" rindās aizvadīja 26 spēles, kurās izcēlās ar vieniem gūtiem vārtiem, divām rezultatīvām piespēlēm, astoņām soda minūtēm un neitrālu lietderības koeficientu.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!