Foto: AP/Scanpix/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa spēlē svētdien Vankūveras "Canucks" latviešu vārtsargs Artūrs Šilovs atvairīja 42 metienus un palīdzēja komandai pieveikt Edmontonas "Oilers", tomēr pretinieku vācu zvaigzne Leons Draizaitls pēc neveiksmes nevēlējās atzīt latviešu vārtu vīra nopelnus.

Šilovs mačā atvairīja 42 no 45 metieniem, palīdzot "Canucks" ar 4:3 pieveikt "Oilers". Otrās kārtas sērijā līdz četrām uzvarām "Canucks" tagad ir vadībā ar 2-1, kā arī Vankūveras komanda ir atguvusi savas laukuma priekšrocības šajā duelī.

Latviešu vārtsargs līdz šim nevienā NHL karjeras mačā nebija atvairījis tik daudz metienu un viņu atzina arī par spēles otro spožāko zvaigzni. Lai gan Šilova meistarību izcēla Ziemeļamerikas mediji un hokeja eksperti, spēles trešajai spožākajai zvaigznei Draizaitlam latviešu vārtsarga sniegums nelikās nekas īpašs, jo lielāku darbu paveikuši vārtu stabiņi. Draizaitls mačā guva vienus vārtus, vismaz reizi trāpīja pa vārtu stabu, bet četrus metienus atvairīja Šilovs.

Kāds no žurnālistiem Draizaitlam norādīja, ka "Oilers" kādas 4-5 reizes trāpījuši pa vārtu stabiņu, neizmantojot iespējas. Žurnālists jautāja, vai tā ir pretinieku veiksme vai tomēr laba vārtsarga spēle. "Vārtu stabs nav laba vārtu sargāšana. Noteikti varam veikt labāk savu darbu un, kā jau teicu, izmantot savas iespējas."

Šilovs gan arī nebija uz muti kritis un atbildi nepalika parādā. Kāds no mediju pārstāvjiem latviešu vārtsargam pajautāja par atvairītajiem Draizaitla metieniem, uz ko Šilovs ar smaidu uzdeva pretjautājumu: "Par kuru metienu ir runa?".

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!