Otros zaudējumus pasaules U-20 hokeja čempionāta augstākās divīzijas turnīrā pirmdien piedzīvoja Vācijas un Norvēģijas jaunie hokejisti.

Vācijas izlase A apakšgrupā ar rezultātu 1:2 (0:0, 1:1, 0:0, 0:1) pagarinājumā piekāpās Slovākijai. Šajā cīņā uzvaras vārtus 64.minūtē guva Mareks Hriviks, bet slovāku vārtsargs Dominiks Rečičkijs atvairīja 47 no 48 pretinieku metieniem.

Pēc pirmo divu dienu cīņām Vācija ir vienīgā, kas šajā apakšgrupā aizvadījusi divas cīņas, ar vienu punktu ieņemot pēdējo, piekto vietu. Viens punkts ir arī pozīciju augstāk esošās Somijas kontā, bet līderpozīcijā ar trijiem punktiem atrodas Šveice.

Tikmēr B grupas mačā Norvēģija ar 0:2 (0:0, 0:1, 0:1) piekāpās Čehijai. Uzvarētājiem pa vieniem vārtiem guva Tomašs Rahuneks un Antoņins Honejseks.

Šajā grupā arī Norvēģija ir vienīgā, kas jau aizvadījusi divas spēles, bet bez punktiem cīnās arī Krievija. Savukārt pa trīs punktiem izcīnījušas Zviedrijas, Kanādas un Čehijas izlases.

Pēc viena apļa turnīra aizvadīšanas katras grupas spēcīgākā komanda automātiski iekļūs pusfinālā, vēl divas vienības aizvadīs ceturtdaļfināla cīņas, bet divas vājākās cīnīsies par palikšanu A divīzijā.

Divas vājākās čempionāta komandas zaudēs vietu augstākajā divīzijā, bet to vietā nākamgad spēlēs Latvijas un Dānijas U-20 izlases, kas triumfēja pasaules čempionāta pirmās divīzijas A un B grupas turnīros.

Kā ziņots, Latvijas U-20 izlase pasaules čempionāta augstākajā divīzijā spēlējusi trīs reizes, pēdējo reizi no tām šī gada sākumā, kad nespēja saglabāt vietu spēcīgāko komandu vidū.

Iepriekšējā U-20 pasaules čempionātā augstākajā divīzijā triumfēja ASV izlase, kas turnīra finālmačā pagarinājumā ar rezultātu 6:5 pieveica Kanādas hokejistus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!