Foto: AFP/Scanpix

Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) prezidents Renē Fāzels ir izteicis cerību, ka jaunizveidotajā hokeja Čempionu līgā (HCL) iesaistīsies arī Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubi, ziņo krievu mediji.

Sočos otrdien notika pasaulē vadošo hokeja organizāciju - IIHF un Nacionālās Hokeja līgas (NHL) - vadītāju tikšanās, bet tika apspriesti arī Eiropas hokeja attīstības jautājumi.

"Pārrunas rit ļoti lēnām," par KHL klubu iesaistīšanos Čempionu līgā izteicies Fāzels. "Tās turpināsies pēc Soču Olimpiādes, jo tagad mēs visus spēkus veltām spēļu sagatavošanai un norisai. Es patiešām ceru, ka mūsu Čempionu līgā no otrās sezonas pievienosies arī KHL klubi. Visādā ziņā, laiks vēl ir."

HCL startēs šā gada augustā, un sezona noslēgsies 2015.gada februārī. Līgas dibinātāji ir 26 klubi no sešām valstīm - Austrijas, Čehijas, Somijas, Šveices, Vācijas un Zviedrijas, bet līga patur tiesības uzaicināt spēlēt arī citu Eiropas valstu komandas ar tā sauktajiem "wild card" ielūgumiem. Sagaidāms, ka pirmajā sezonā turnīrā spēlēs kopumā 40 komandas, kuras aizvadīs 149 spēles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!