Foto: LETA

Latviešu hokeja vārtsargs Ivars Punnenovs pēc gandrīz divus mēnešus ilgas traumas ārstēšanas sestdien Šveices augstākās hokeja līgas (NLA) turnīrā atgriezās ar zaudējumu.

Aizvadītajā mačā Punnenova pārstāvētā Rapersvīles "Jona Lakers" komanda ar 1:3 (0:0, 0:2, 1:1) izbraukumā piekāpās "Biel" vienībai, bet Punnenovs atvairīja 35 no 37 pretinieku metieniem.

Kā zināms, oktobra vidū Punnenovs treniņā guva pēdas savainojumu.

Šosezon 20 gadus vecais vārtsargs "Jona Lakers" sastāvā laukumā devies astoņās spēlēs, kurās caurmērā ielaidis 2,84 ripas un atvairījis 91,2% pretinieku metienu.

Tikmēr neveiksmi cieta arī cita Latvijas jaunā vārtsarga Elvja Merzļikina pārstāvētā "Lugano" komanda, kas ar 3:5 (1:0, 0:2, 2:3) izbraukumā piekāpās "Lausanne" hokejistiem, kaut vēl piecas minūtes pirms pamatlaika beigām bija vadībā ar 3:2.

Merzļikins atvairīja 44 no 48 sāncenšu metieniem.

Šosezon vārtsargs ielaidis vidēji 2,70 ripas un atvairījis 91,30% metienu, tiekot arī pie trim rezultatīvām piespēlēm.

Čempionāta kopvērtējumā "Lugano" komanda ar 52 punktiem 29 mačos ieņem ceturto vietu, bet "Jona Lakers" ar 24 punktiem ir pēdējā, 12.vietā.

Pagājušajā sezonā Cīrihes "ZSC Lions" komandas rindās par divkārtēju valsts čempionu kļuva latviešu uzbrucējs Ronalds Ķēniņš, kurš pagājušajā vasarā noslēdza divu gadu līgumu ar Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubu Vankūveras "Canucks", jauno sezonu uzsākot Amerikas Hokeja līgā (AHL) spēlējošajā fārmklubā Jūtikas "Comets".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!