Foto: LETA
Individuāli veiksmīgu spēli Šveices augstākās hokeja līgas (NLA) regulārā čempionāta mačā otrdien aizvadījis talantīgais latviešu vārtsargs Ivars Punnenovs, taču tas neglāba viņa pārstāvēto Rapersvīles "Jona Lakers" komandu no zaudējuma.

"Jona Lakers" izbraukumā ar 1:2 (0:0, 1:0, 0:2) piekāpās "Lugano" komandai, uz kuras rezervistu soliņa palika vēl viens Latvijas vārtsargs Elvis Merzļikins.

Punnenovs šajā mačā tika galā ar 30 no 32 pretinieku metieniem, abus vārtus ielaižot noslēdzošajā trešdaļā. Tikmēr "Lugano" vārtsargs Daniels Mancato tika galā ar 34 no 35 "Jona Lakers" hokejistu raidījumiem.

Pašlaik 20 gadus vecais Punnenovs pēc savainojuma izārstēšanas "Jona Lakers" sastāvā atgriezās pirms vairāk nekā nedēļas, bet šosezon viņš vidēji mačā ielaiž 2,76 ripas un atvaira 91,49% pretinieku metienu. Oktobra vidū Punnenovs treniņā guva pēdas savainojumu.

Čempionāta kopvērtējumā "Lugano" komanda ar 57 punktiem 32 mačos saglabājusi piekto vietu, bet "Jona Lakers" ar 24 punktiem ir pēdējā, 12.vietā.

Pagājušajā sezonā Cīrihes "ZSC Lions" komandas rindās par divkārtēju valsts čempionu kļuva latviešu uzbrucējs Ronalds Ķēniņš, kurš pagājušajā vasarā noslēdza divu gadu līgumu ar Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubu Vankūveras "Canucks", jauno sezonu uzsākot Amerikas Hokeja līgā (AHL) spēlējošajā fārmklubā Jūtikas "Comets".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!