Foto: LETA

Latvijas hokeja izlases uzbrucējs Ronalds Ķēniņš, kurš pagājušajā sezonā veiksmīgi debitēja Nacionālajā hokeja līgā, pirmdien noslēdzis jaunu līgumu ar savu vienību Vankūveras "Canucks".

"Canucks" šovasar bija jāpiedāvā latviešu uzbrucējam, kurš būtu kļuvis par ierobežoti brīvo aģentu, jauns līgums. Ķēniņš līgumu noslēdzis uz vienu gadu, bet viņa alga būs nedaudz virs līgas noteiktā minimuma – 575 000 ASV dolāru.

Atšķirībā no iepriekšējā līguma, šoreiz Ķēniņam piedāvāts vienvirziena līgums, tādējādi klubs parāda zīmi, ka rēķinās ar latviešu uzbrucēju kā pamatsastāva spēlētāju.

Ķēniņš pagājušo sezonu sāka Amerikas hokeja līgas (AHL) klubā Jutikas "Comets". Janvāra beigās Ķēniņš debitēja NHL, bet savā otrajā spēlē izcēlās ar vārtu guvumu. Viņa debiju augsti novērtēja ne tikai komandas biedri, bet arī treneri, kā arī "Canucks" līdzjutēji. Kopumā viņš 30 spēlēs guva četrus vārtus un izdarīja astoņas rezultatīvas piespēles, bet Stenlija kausā piecās spēlēs Ķēniņam vieni gūtie vārti un viena rezultatīva piespēle.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!