Latviešu uzbrucējs Zemgus Girgensons piektdien atzīmējās ar rezultatīvu piespēli Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlē, palīdzot Bufalo "Sabres" komandai savā laukumā ar 5:2 (0:1, 2:0, 3:1) pārspēt Arizonas "Coyotes" spēlētājus.

Kaut rezultātu atklāja "Coyotes" spēlētājs Makss Domi, nākamos guva "Sabres" hokejisti un trešās trešdaļas ievadā, spēlējot mazākumā, Girgensons neitrālajā zonā pārtvēra pretinieku piespēli, kas izgājienā pret vārtiem Evanderam Keinam ļāva panākt 3:1.

Vēlāk Domi guva vēl vienus vārtus, kas nozīmēja, ka pēc Girgensona piespēles tika iemesti uzvaras vārti.

Rezultatīvākais uzvarētājiem bija tieši Keins, kurš mačā izcēlās ar diviem precīziem metieniem. Tieši viņš arī tika nosaukts par cīņas spožāko zvaigzni.

Tikmēr Girgensons šajā mačā laukumā pavadīja 17 minūtes un 11 sekundes, kuru laikā veica piecus metienus pa vārtiem, kas bija lielākais skaits mačā. Tāpat viņš uzvarēja divos no septiņiem iemetieniem, dueli noslēdzot ar neitrālu lietderības koeficientu.

Ja pirmajās 20 šīs sezonas spēlēs latvietis kopā bija guvis vienus vārtus un izpildījis vienu rezultatīvu piespēli, nākamajos divos dueļos viņam kopā vieni vārti un divas rezultatīvas piespēles. Tāpat Girgensonam šosezon negatīvs lietderības koeficients -1.

Ja "Sabres" komanda pirmajās 22 spēlēs guva tikai 45 vārtus, pēdējās četrās tā izcēlusies 17 reizes. Šī ir pirmā reize kopš 2007.gada, kad "Sabres" guvusi vismaz četrus vārtus četrās spēlēs pēc kārtas, bet vienība šajās spēlēs tikusi pie trim panākumiem.

Turpinājumā "Sabres" svētdien viesosies pie Rietumu konferences vājākās komandas Edmontonas "Oilers".

NHL Atlantijas divīzijas kopvērtējumā "Sabres" komanda ar 25 punktiem 26 cīņās saglabā priekšpēdējo, septīto, pozīciju, bet Austrumu konferencē Bufalo klubs atrodas 13.vietā.

Savukārt "Coyotes" ar 27 punktiem 26 spēlēs ir Austrumu konferences astotajā pozīcijā.

Tikmēr uzbrucēja Ronalda Ķēniņa pārstāvētā Vankūveras "Canucks" 27 spēlēs tikusi pie 26 punktiem, kas tai dod ceturto vietu Klusā okeāna divīzijā, kā arī desmito pozīciju Rietumu konferencē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!