Trešajā trešdaļā gūti pieci vārti ļāva latviešu uzbrucēja Zemgus Girgensona pārstāvētajai Bufalo "Sabres" komandai sestdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta mačā izbraukumā ar 6:3 (0:0, 1:2, 5:1) pieveikt Bostonas "Bruins".

Girgensons šajā mačā laukumā pavadīja 14 minūtes un 42 sekundes, metienus pa vārtiem neveicot, taču bloķējot divus pretinieku raidījumus un zaudējot abos iemetienos. Latvietis spēli noslēdza ar neitrālu lietderības koeficientu.

Lai gan spēles rezultātu 26. minūtē atklāja "Sabres" uzbrucējs Evanders Keins, turpmāko divu minūšu laikā "Bruins" atbildēja ar diviem precīziem raidījumiem un jau pārņēma vadību, turklāt 47. minūtē mājinieki izvirzījās vadībā jau ar 3:1, kad vārtus guva Davids Krejči.

Tomēr turpinājumā "Sabres" veica varenu atspēlēšanos, gūstot piecus vārtus pēc kārtas, turklāt viens no galvenajiem panākuma kaldinātājiem bija šī gada drafta otrais numurs Džeks Aikels, kurš šajā cīņā izcēlās ar diviem vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm.

Pēdējo sešu maču laikā "Sabres" komanda guvusi četras uzvaras.

Tikmēr pie panākuma tikusi arī Ronalda Ķēniņa pārstāvētā Vankūveras "Canucks", kas savā laukumā ar 2:1 (0:1, 1:0, 0:0, 1:0) pagarinājumā pārspēja Edmontonas "Oilers".

Uzbrucējs Ķēniņš šajā duelī nospēlēja 12 minūtes un 33 sekundes, metienus pa vārtiem neizdarot, taču izpildot divus spēka paņēmienus. Latvietis cīņu noslēdza ar neitrālu lietderības koeficientu, turklāt viņš uzvarēja vienā no diviem iemetieniem.

Abus vārtus "Canucks" labā, tostarp uzvaras ripu pagarinājuma noslēdzošajā minūtē, guva Janiks Hansens.

Savukārt pie uzvaras tikusi latviešu vārtsarga Kristera Gudļevska pārstāvētā Tampabejas "Lightning", kas savu skatītāju priekšā ar 5:2 (1:1, 3:1, 1:0) pārspēja Kolumbusas "Blue Jackets".

Gudļevskis šo maču noraudzījās uz "Lightning" rezervistu soliņa, bet viņa konkurents par vietu vārtos Bens Bišops atvairīja 30 no 32 "Blue Jackets" metieniem.

NHL Atlantijas divīzijas kopvērtējumā "Lightning" komanda ar 39 punktiem 36 spēlēs atrodama sestajā vietā, bet "Sabres" vienība ar 34 punktiem 35 mačos ir septītajā vietā. Tikmēr Austrumu konferencē komandas ieņem attiecīgi devīto un 13.pozīciju.

Savukārt "Canucks" komanda ar 37 punktiem 37 spēlēs ir otrā Klusā okeāna divīzijā, bet Rietumu konferencē atrodas septītajā pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!