Foto: AFP/Scanpix
Ceturto reizi vēsturē par pasaules U-20 čempioniem ceturtdien kļuva ASV junioru hokeja izlase, kas finālā divas reizes spēja atspēlēt divu vārtu deficītu un pēcspēles metienos ar 5:4 pieveica Kanādu.
Par spēles galveno varoni kļuva Trojs Terijs, kurš pusfinālā pret Krieviju pēcspēles metienos realizēja trīs izgājienus, bet jau pēc nepilnām 24 stundām finālā vienīgais bija precīzs "bullīšos".

Pirmajā periodā kanādiešus vadībā ar 2:0 izvirzīja Tomass Šabo un Džeremijs Lozons, bet otrajā periodā Čārlijs Makavojs un Kīfers Belovss panāca 2:2. Pēdējās trešdaļas sākumā 133 sekunžu laikā Nikolā Rojs un Metjū Džozefs atjaunoja Kanādai divu vārtu pārsvaru. Tikai 39 sekundes pēc kanādiešu ceturtajiem vārtiem Belovss samazināja rezultāta starpību, bet vēl pēc nepilnām divarpus minūtēm Kolins Vaits izlīdzināja rezultātu.

Pēcspēles metienos no desmit hokejistiem tikai Terijam izdevās pārspēt vārtsargu, raidot ripu kanādietim Kārteram Hārtam starp kājsargiem.

ASV U-20 izlases hokejisti par pasaules čempioniem pirms tam kļuva 2004., 2010. un 2013. gados. Šajā pasaules čempionātā abas Ziemeļamerikas izlases savā starpā tikās jau priekšsacīkstēs B grupā, kurā spēlēja arī vietu elitē zaudējusī Latvija. Priekšsacīkšu mačā arī pārāki bija amerikāņu juniori, pārspējot savus kaimiņus ar 3:1 un nodrošinot pirmo vietu grupā.

Pasaules čempionāta bronzas medaļas izcīnīja Krievijas U-20 izlase, kas pagarinājumā ar 2:1 (0:0, 1:1, 0:0, 1:0) pieveica Zviedrijas vienaudžus. Pamatlaikā otrajā periodā jau 16. sekundē Kirils Kaprizovs guva Krievijai pirmos vārtus, bet pēc desmit minūtēm Jonatans Dālens izlīdzināja rezultātu. Uzvaras vārtus pagarinājuma 33. sekundē guva Deniss Gurjanovs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!