Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Ar pretējām sekmēm spēles Šveices čempionāta izslēgšanas turnīra pusfinālā ceturtdien aizvadījušas Latvijas hokejistu Elvja Merzļikina un Ronalda Ķēniņa pārstāvētās "HC Lugano" un "ZSC Lion" komandas.

Latviešu vārtsargs Elvis Merzļikins pusfināla sērijas piektajā spēlē palīdzēja "HC Lugano" ar 4:2 (0:0, 3:0, 1:2) pārspēt "ECH Biel-Bienne" komandu.

Merzļikins šai mačā atvairīja 26 no 28 metieniem, bet viņa pretinieku "ECH Biel-Bienne" komandas vārtos Eljenu Popē parspēja Mateo Romanenji, Rafaele Zanics, Maksims Lapjērs un Gregorijs Hofmans.

Pirmajās divās sērijas spēlēs uzvarēja "ECH Biel-Bienne", bet pēc tam nākamajos trijos mačos pēc kārtas pārāki bija "HC Lugano", kas tagad nonākuši vienas uzvaras attālumā līdz čempionāta finālam, izvirzoties vadībā sērijā ar 3-2.

Savukārt Latvijas izlases uzbrucēja Ronalda Ķēniņa pārstāvētā "ZSC Lion" komanda neizmantoja iespēju noslēgt savu pusfināla sēriju un piektajā spēlē ar 4:3 (1:1, 3:2, 0:0) ļāva uzvarēt "SC Bern". Tagad sērijā rezultāts ir 3-2, joprojām gan "ZSC Lion" labā.

Ķēniņam šai spēlē viens metiens pa vārtiem, trīs bloķēti metieni un negatīvs lietderības koeficients, -2. Laukumā latviešu hokejists pavadīja 16 minūtes un 19 sekundes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!