Foto: SIPA/Scanpix/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) komanda Kolumbusas "Blue Jackets" atkal no fārmkluba izsaukusi Latvijas vārtsargu Matīsu Kivlenieku, vēsta kluba paziņojums.

Kivlenieks trešdien tika nosūtīts uz Amerikas hokeja līgas (AHL) komandu Klīvlendas "Monsters". Viņš aizvadīja maču pret Binhemtonas "Devils", atvairīja 34 no 37 pretinieku metieniem, taču neglāba savu komandu no zaudējuma ar 2:5. Iepriekšējo maču viņš aizvadīja 28. decembrī.

Kivlenieks šajā sezonā AHL aizvadījis 16 mačus, vidēji savos vārtos ielaižot 3,04 ripas un atvairot 89,6 % metienu.

Pēc vienas spēles aizvadīšanas Kivlenieks atkal izsaukt uz "Blue Jackets", kur pamatvārtsargs ir cits latvietis Elvis Merzļikins. Merzļikins par pirmo izvēli Kolumbusas komandai kļuva pēc Jonasa Korpisalo gūtā savainojuma.

Savukārt soms Veini Vehvilainens atkal nosūtīts uz Klīvlenas "Monsters" vienību. Šādu rokādi iepriekš arī pieļāva daži Ziemeļamerikas hokeja apskatnieki. Kivlenieks, visticamāk, būs rezerves vārtsargs "Blue Jackets" mačā pret Karolīnas "Hurricanes". Tāpat viņš varētu palikt "Blue Jackets" rindās šajā nedēļas nogalē, kad komandai jāaizvada mači pret Ņūdžersijas "Devils" un Ņujorkas "Rangers". NHL apskatnieki pieļauj, ka kādā no šiem mačiem Kivlenieks varētu piedzīvot debiju NHL, ja būs nepieciešams atpūtināt šī brīža pirmo numuru Elvi Merzļikinu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!