Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Politiskā situācija Baltkrievijā rada daudzas neskaidrības par pasaules čempionāta norisi Minskā, tāpēc Somijā, Zviedrijā un Čehijā izteiktas bažas par turnīra norisi drošības un politisko apsvērumu dēļ.

Jau vēstīts, ka Starptautiskā Hokeja federācijai (IIHF) nepieciešams laiks, lai pieņemtu konkrētu lēmumu par 2021. gada pasaules čempionātu, kas plānots Minskā un Rīgā.

Somijas Hokeja spēlētāju asociācija jau septembrī pauda, ka čempionātam nevajadzētu notikt Baltkrievijā. "Tā kā situācija nav mainījusies, arī mūsu viedoklis ir stingrs," portālam "svenska.yle.fi" sacīja asociācijas priekšsēdētājs Tēmu Ramsteds, kurš vēlas, lai lēmums tiktu pieņemts pēc iespējas ātrāk. "Es pats ceru uz skaidru lēmumu šajā jautājumā, lai varētu izbeigt visas spekulācijas. Vissvarīgāk, lai lēmumu vairs neatliktu."

Ramsteds uzsvēra, ka tikai daži spēlētāji ir domājuši par spēlēšanu Somijas izlasē. Viņš uzsver, ka dalība pasaules čempionātā ir brīvprātīga. Ramsteds arī sacīja, ka gaidāmo pasaules čempionātu ietekmēs ne tikai politiskā situācija Baltkrievijā, bet arī Covid-19 pandēmija.

Savukārt Čehijas Hokeja federācijas prezidents Tomašs Krals šobrīd vēl nebija pārliecināts par to, vai sūtīs savus spēlētājus uz Baltkrieviju. "Ja pasaules čempionāts notiks, tas nenozīmē, ka visas komandas tur ieradīsies. Mēs nezinām, kas notiks ielās. Varbūt nemaz nesūtīšu spēlētājus uz Baltkrieviju," "Ceska Televize" pauda Krals.

Arī Zviedrijā atbalsta Baltkrievijā plānotā pasaules čempionāta atcelšanu vai pārcelšanu

Eiropas parlamenta deputāte no Zviedrijas Liberālās partijas Karīna Karsbro ir sākusi parakstu vākšanu, lai veicinātu čempionāta nenotikšanu Minskā. Karsbro paudusi, ka ir pilnīgi nepieņemami atbalstīt režīmu, kas izmanto ieročus pret savējiem.

Zviedrijas medijs "Ekspresen" ziņo, ka arī citi zviedru politiķi – Karīna Ernlunda un Frederiks Malms – skaļi pauduši savu attieksmi, norādot, ka turnīra rīkošana šajā valstī nav pieļaujama.

2021. gada pasaules čempionāts ieplānots no 21.maija līdz 6.jūnijam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!