Latvijas U-18 hokeja izlasei nevajadzētu ar visiem spēkiem rauties uzbrukumā, kad tai nav ripas, un jānospēlē nedaudz gudrāk, sacīja galvenais treneris Oļegs Sorokins.

Latvijas U-18 hokeja izlase savā pirmajā spēlē pasaules čempionātā ASV ar 2:4 zaudēja Šveices vienaudžiem.

"Mums nepieciešams vairāk koncentrēties uz mazajām lietām – atgriešanos aizsardzībā un uzdevumu izpildi, jāredz un jāspēlē ar pretinieku spēlētājiem, kuri pieslēdzas uzbrukumam. Mēs analizēsim spēli un skatīsimies, kas būtu jāpamaina. Es nedomāju, ka mums būtu jāmaina daudz, mums jābūt nedaudz gudrākiem un nevajadzētu ar visiem spēkiem rauties uzbrukumā, kad mums nav ripas. Tas bija viens no iemesliem, kādēļ iekritām pretuzbrukumos pirmajā periodā un ielaidām vārtus," Latvijas Hokeja federācijas (LHF) preses dienestam sacīja Sorikins.

"Es zinu visus mūsu puišus ļoti labi, mēs sākām strādāt jau iepriekšējā vasarā. Esmu labi iepazinis visus spēlētājus, es domāju viņi ir spējīgi paveikt lielas, nozīmīgas lietas un uzvarēt spēles. Šodien mums tas beigās vienkārši pietrūka. Es saku beigās, jo mums bija daudz vairāk vārtu gūšanas iespēju nekā pretiniekiem," viņš turpināja.

"Mums ir diezgan labs uzbrukuma spēks, es domāju šie puiši hokejā tiks tālu," prognozēja Sorokins. "Šodien mums pietrūka tieši vārtu gūšana. Tie ir jauni puiši un, kad nonāc iedzinējos, tad 17-18 gadu vecumā vēlas piespiest sevi doties uz priekšu un aizmirstās citas lietas, kā, piemēram, spēle aizsardzībā."

Šogad neviena izlase nepametīs pasaules U-18 čempionāta elites divīziju, tomēr Sorokins neuzskata, ka tas atbrīvo Latvijas izlasi no spiediena.

"Pagājušoreiz mēs spēlējām ceturtdaļfinālā pret Kanādu, piekāpjoties tikai spēles beigās, kad noņēmām vārtsargu un pretinieks guva vārtus ar metienu tukšos vārtos. Šogad mēs sev izvirzījām daudz augstākus mērķus un vēlamies tikt vēl tālāk, tad nu redzēsim, jo nekas vēl nav beidzies," pauda Sorokins.

Grupas turnīra ietvaros turpinājumā jātiekas ar Kanādas izlasi 28. aprīlī, bet dienu vēlāk pretī stāsies vienaudži no Baltkrievija. Grupu turnīru Latvijas izlase pabeigs ar spēli 1. maijā pret Zviedrijas U-18 izlasi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!