Latvijas sieviešu hokeja izlase piektdien piedzīvoja neveiksmi pasaules hokeja čempionāta otrās divīzijas A grupas pēdējā spēlē.

Latvijas hokejistes ar rezultātu 0:4 (0:1, 0:0, 0:3) piekāpās Lielbritānijai.

Otrajā trešdaļā Latvijas hokejistēm bija trīs iespējas spēlēt vairākumā, taču tās neizdevās izmantot, lai gūtu vārtus.

Lielbritānijas komandas vārtos "sauso" spēli aizvadīja Nikole Džeksone, kura atvairīja 22 metienus, kamēr Latvijas izlases vārtsardze Kristiāna Apsīte tika galā ar 49 pretinieču metieniem.

Ar 12 punktiem četrās spēlēs uzvaru otrās divīzijas A grupas turnīrā izcīnīja Lielbritānija. Pirms noslēdzošās spēles starp Spāniju un Meksiku Latvija ar sešiem punktiem četros mačos ieņem otro vietu. Trešajā pozīcijā ar pieciem punktiem trīs spēlēs ir Spānija, tālāk seko Taivāna ar četriem punktiem četrās spēlēs, piektā ir Meksika, kas nav tikusi pie punktiem, bet Ziemeļkoreja atsauca dalību turnīrā.

Latvijas sieviešu izlases galvenais treneris Miks Golubovičs sastāvā iekļāvis divas vārtsardzes, septiņas aizsardzes un 12 uzbrucējas.

Covid-19 pandēmijas dēļ pēdējo reizi Latvijas sieviešu izlase pasaules čempionātā piedalījās 2019. gadā, ieņemdama pēdējo vietu pirmās divīzijas B grupā.

Golubovičam pasaules čempionātā asistē Laila Dekmeijere-Trigubova un Vladislavs Koniševs, kā arī vārtsargu treneris Helmuts Eglītis.

Tikai grupas uzvarētāja iekļūs pasaules čempionāta pirmās divīzijas B grupā.

Turnīrs Hakā norisinās no 3. līdz 8. aprīlim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!