Foto: F64

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubs Maskavas "Spartak" uzstāj, ka līgumu ar latvieti Miku Indraši esot parakstījusi atbilstoši nolikumam un reģistrējusi to KHL Centrālās informācijas birojā, liecina kluba paziņojums.

Jau vēstīts, ka aizvadītajā nedēļā "Spartak" paziņoja par līguma parakstīšanu ar Indraši, par ko latvietis izpelnījas plašu nosodījumu. Pēc sešu dienu klusēšanas Indrašis nāca klajā ar paziņojumu, noraidot līguma parakstīšanu un uzsverot, ka agresorvalstī viņš nespēlēs.

"Jautājums par līgumu starp Maskavas "Spartak" un Miku Indraši tiks lemts juridiski, nevis publiski. Ja spēlētājs nolemj nepildīt līguma nosacījumus, tad viņam jāmaksā klubam kompensācija saskaņā ar KHL reglamentu," teikts "Spartak" paziņojumā.

Maskavas klubs arī uzsver, ka visus KHL līgumus atzīst Starptautiskā Hokeja federācija (IIHF), un tie esot jāpilda.

Indrašis izteicās, ka "Spartak" vadība esot neapmierināta par viņa atteikšanos spēlēt Krievijā, kas izraisīja šādu kluba rīcību.

Deviņu pasaules čempionātu un divu olimpisko spēļu dalībnieks Indrašis līdz šim viesspēlētāja gaitās bija pārstāvējis Krievijas un Šveices klubus. 31 gadu vecais hokejists savulaik spēlējis Maskavas "Dinamo", kā arī pagājušajā sezonā mugurā vilka Podoļskas "Vitjazj" un Vladivostokas "Admiral" komandu kreklus. Pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā hokejists pārgāja uz Šveices augstākās līgas komandu "Biel-Bienne", kuras rindās noslēdza 2021./2022. gada sezonu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!