Foto: F64

Latvijas hokeja izlases uzbrucējs Miks Indrašis noraidījis izskanējušo informāciju par viņa pievienošanos Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubam Maskavas "Spartak", norādot, ka viņš jau noslēdzis līgumu ar citu komandu, liecina sportista paziņojums sociālajā tīklā "Instagram".

Jau vēstīts, ka aizvadītajā nedēļā "Spartak" paziņoja, ka Indrašis pievienosies tās sastāvam nākamās sezonas KHL čempionātam. Šāds Indraša solis izraisīju neizpratni Latvijas sporta vidē, jo Krievija jau kopš 24. februāra iebrukusi Ukrainā, kur veikusi neskaitāmus kara noziegumus. Reaģējot uz Krievijas iebrukumu, šī gada aprīli apstiprināti Saeimas grozījumi Sporta likumā paredz, ka Latvijas sportistiem un sporta darbiniekiem ir aizliegts piedalīties sporta sacensībās, kas norisinās Krievijā un Baltkrievijā.

""Spartak" publiskotā informācija par manu pievienošanos šim klubam nav patiesa, manās rokās nav spēkā esošs līgums ar šo klubu," savā paziņojumā raksta Indrašis. "Tieši pretēji – man ir spēkā esošs līgums ar citu komandu. "Spartak" ir neapmierināts par manu atteikšanos spēlēt Krievijā, tādēļ šāda rīcība no viņu puses."

"Es nosodu Krievijas karu Ukrainā! Agresora valstī nespēlēšu! Esmu Latvijas patriots un savu attieksmi pret savu valsti vienmēr esmu paudis laukumā, velkot izlases kreklu deviņos pasaules čempionātos pēc kārtas," uzsvēra Indrašis.

Pēc tam, kad izskanēja informācija par Indraša pievienošanos "Spartak", Latvijas mediju vidē daudzi kritizēja pieredzējušo hokejistu. Indrašis atzina, ka viņš lasījis kritiķu teikto, tomēr uzskata, ka kritika nebija pamatota, jo viņš pats informāciju neapstiprināja. Jāpiezīmē, ka aizvadītajās dienās daudziem ar Indraši neizdevās sazināties.

"Redzēju, ka šajā dienās daudzi raksta, ka "šajā situācijā var redzēt manu īsto nostāju". To pašu gribu teikt par visiem inteliģentajiem cilvēkiem, kas pauda savu neadekvāto un nepatīkamo viedokli manā virzienā, balstoties uz neapstiprināto informāciju medijos un sociālajos tīklos un pieņemot, ka tā ir vienīgā patiesā informācija," sašutis bija Indrašis.

Deviņu pasaules čempionātu un divu olimpisko spēļu dalībnieks Indrašis līdz šim viesspēlētāja gaitās bija pārstāvējis Krievijas un Šveices klubus. 31 gadu vecais hokejists savulaik spēlējis Maskavas "Dinamo", kā arī pagājušajā sezonā mugurā vilka Podoļskas "Vitjazj" un Vladivostokas "Admiral" komandu kreklus. Pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā hokejists pārgāja uz Šveices augstākās līgas komandu "Biel-Bienne", kuras rindās noslēdza 2021./2022. gada sezonu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!