Foto: F64

Ilggadējais Latvijas hokeja izlases pārstāvis Miks Indrašis nākamajā sezonā atgriezīsies Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubā Maskavas "Spartak", trešdien paziņo klubs. Sporta likums paredz, ka sportists tādējādi pārrāvis saikni ar Latviju.

Maskavas vienība ziņo, ka abas puses vienojušās par līgumsaistībām uz vienu sezonu.

Deviņu pasaules čempionātu un divu olimpisko spēļu dalībnieks līdz šim viesspēlētāja gaitās bija pārstāvējis Krievijas un Šveices klubus. 31 gadu vecais hokejists savulaik spēlējis Maskavas "Dinamo", kā arī pagājušajā sezonā mugurā vilka Podoļskas "Vitjazj" un Vladivostokas "Admiral" komandu kreklus.

Pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā hokejists pārgāja uz Šveices augstākās līgas komandu "Biel-Bienne", kuras rindās noslēdza 2021./2022. gada sezonu.

Līdz ar pievienošanos "Spartak" komandai Mikam Indrašim vismaz uz pārredzamo nākotni, visticamāk, noslēgusies karjera Latvijas izlasē.

Šī gada aprīli apstiprināti Saeimas grozījumi Sporta likumā paredz, ka sportistiem un sporta darbiniekiem ir aizliegts piedalīties sporta sacensībās, kas norisinās Krievijā un Baltkrievijā. Sportistus un sporta darbiniekus, kuri neievēro šo aizliegumu, nedrīkst iekļaut valsts izlases sastāvā, kā arī treniņu un sacensību izdevumu segšanai viņi nedrīkst saņemt valsts vai pašvaldību budžeta līdzekļus.

Likumā noteiktos aizliegumus sociālajā vietnē "Twitter" pieminējis arī Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) Sporta departamenta direktors Edgars Severs, kurš turklāt norādījis, ka attiecīgā sporta federācija (šajā gadījumā Latvijas Hokeja federācija) vispārējā kārtībā var noteikt savas sankcijas, bet nevar apiet Sporta likumā noteikto sankciju.

Jau ziņots, ka Vladivostokas "Admiral" komandu arī nākamsezon trenēs ilggadējais Latvijas izlases līderis Leonīds Tambijevs, par kuru asistentu strādā cits Latvijas pilsonis Andrejs Banada.

Krievijas pilna mēroga iebrukums Ukrainā ar raķešu apšaudēm, uzlidojumiem un sauszemes spēku ienākšanu sākās agrā 24. februāra rītā. Kā vienu no iebrukuma mērķiem Krievija sākotnēji minēja Ukrainas "denacifikāciju".

Okupanti Ukrainā cietuši smagus zaudējumus un tiek apsūdzēti apzinātā civiliedzīvotāju nogalināšanā, kā arī par citiem kara noziegumiem. Okupantu zvērības masveidā sāka nākt gaismā pēc tam, kad ukraiņi viņus padzina no Kijivas apkārtnes, piemēram, Bučas.

Kopš iebrukuma Ukrainā Krievija tiek izolēta arī no sporta pasaules, tomēr katrs sporta veids šo situāciju risina citādāk.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!