Slovākijas Hokeja federācija (SHF) nostājusies pret starptautiskās sabiedrības nosodījumu Krievijas uzsāktajam karam Ukrainā un nedomā likt šķēršļus spēlēšanai izlasē tiem hokejistiem, kuri izvēlējušies naudu pelnīt pie agresora Kontinentālajā hokeja līgā (KHL).

KHL šobrīd ir daži ASV un Kanādas hokejisti, kā arī no dažām Eiropas valstīm. Tomēr vairākas federācijas, piemēram, Latvijas, Somijas un Zviedrijas, jau pateikušas, ka uz valstsvienību neizsauks KHL spēlējošos hokejistus. Latvijā šogad pieņemtie grozījumi Sporta likumā Latvijas Hokeja federācijai (LHF) arī neļauj izsaukt KHL spēlējošos hokejistus uz valstsvienību.

Tomēr slovāki izvēlējušies neredzēt Krievijas uzsākto agresiju un saviem hokejistiem neliks šķēršļus doties peļņā uz KHL. "Mēs turpināsim izsaukt uz izlasi spēlētājus atbilstoši pašreizējiem noteikumiem, nevis ņemot vērā līgu, kurā viņi spēlē. SHF un tās izpildkomiteja ievēros starptautiskās vienošanās un likumus. Uzskatām, ka spēlētāji, kuri šobrīd strādā Krievijā, nepārkāpj starptautiskos vai mūsu likumus, lai gan esam pret karu Ukrainā," teikts SHF paziņojumā.

Šonedēļ uz KHL pārcēlās jau astotais slovāku hokejists, Latvijas līdzjutējiem zināmais vārtsargs Jūliuss Hudāčeks (attēlā), kurš karjeru turpinās Kazahstānas kluba Nursultanas "Barys" rindās. "Es noteikti nevēlos, lai cilvēki iet bojā karā, un 2022. gadā kaut kas tāds ir vienkārši nepieņemami. Es pilnībā esmu pret karu, bet es nevaru neko darīt lietas labā. Tas ir politiķu un pie varas esošo cilvēku rokās. Mana dalība KHL nekādi neatbalstīs un es neapturēšu karu. Esmu sportists, kurš priecē cilvēkus. Es nebraucu uz KHL karot, bet gan iepriecināt hokeja līdzjutējus Kazahstānā," uzsvēra 34 gadus vecais hokejists.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!