Foto: Gata Pabērza kolāža

Gada tumšākajā mēnesī latvietis labprāt klausītos tikai labas ziņas, un paldies basketbola izlasei par tādas sarūpēšanu, tomēr pagājušajā nedēļā sporta medijā MVP mums nācās runāt arī par negatīvo: smags sezonas sākums NHL vīriem, pārdomu pilnas sezonas beigas – šķēpmetējiem...

Sliktākais vārtsargs NHL? Elvis Merzļikins grimst Kolumbusas bezcerības purvā

Foto: Kolumbusas Blue Jackets publicitātes foto

Hokeja ekosistēma iekārtota tā, ka atbildību par ielaistajiem vārtiem nes pilnīgi visi, bet vislielāko – vārtsargs. Pat ja visi laukumā esošie pēkšņi aizķeras aiz savām šņorēm vai zilās līnijas – tieši tāpēc vārtos ir sestais spēlētājs. "MoneyPuck" statistikas modelis aprēķinājis – astoņos aizvadītajos mačos Elvis Merzļikins ielaidis par 11,7 ripām vairāk nekā ielaistu vidējais aritmētiskais vārtsargs. Citiem vārdiem – statistika rāda, ka Elvis pašlaik ir NHL sliktākais vārtsargs. Vai tā patiešām ir?

Lasīt vairāk

Šķēpmešanas inventarizācija: rezultāti krīt, Eiropa atkāpjas, Latvija – pakāpjas?

Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas šķēpmetēji aizvadītajā vasarā kaut cik reabilitējuši sevi par neveiksmēm iepriekšējos piecos gados – Eiropas vieglatlētikas čempionātā augustā Minhenē četri no pieciem kvalificējās finālam un izcīnīja vietas pirmajā desmitniekā. Tiesa, tām pietika ar negaidīti viduvējiem rezultātiem. Tendences pasaules šķēpmešanā analizē Egīls Jurisons.

Lasīt vairāk

Lietuva dominē, latvieši priekšā igauņiem. Kur esam Eiropas vadošajās basketbola līgās

Foto: ELTA

Laikā, kad Eiropas basketbolu joprojām spīdzina divvadība, nacionālo izlašu kvalifikācijas turnīri līdzinās improvizācijas teātrim – izrāžu datumi zināmi, bet scenārijs savlaicīgi nav pat nojaušams, turklāt galvenās lomas spožāko klasiskās drāmas meistaru vietā bieži vien spiesti spēlēt otrā plāna aktieri. Tad dubultā nozīmīgi kļūst tas, kādos klubos, kādās līgās un kādā līmenī viņi slīpē savas ikdienas prasmes. Ceļā uz Pasaules kausa finālturnīru – ieskatījāmies, kas šoruden bijis Lukas Banki aptverē.

Lasīt vairāk

Vēl pagājušajā nedēļā pieskārāmies "Delfi" kolēģu nesen aktualizētajam stāstam par 20 gadus seniem notikumiem jauniešu hokejā, kas nu vainagojušies ar notiesājošu spriedumu trenerim, sporta klubam un ministrijai, lai gan līdzvainīgo sols patiesībā ir krietni garāks. Tāpat – sīkāk pastāstījām par ļoti savdabīgu sporta veidu, kas 19. gadsimta izskaņā bija pārņēmis savā varā visu Ameriku – publika maksāja baltu naudu, lai vērotu kā... cilvēki staigā.

Kas gaidāms "MVP"

Svētku nedēļu jau esam uzsākuši ar Raimonda Rudzāta pārdomām par lielāko notikumu Latvijas jaunāko laiku basketbola vēsturē, ko piedzīvojām pagājušajā piektdienā – nacionālajai izlasei pirmoreiz izcīnot iespēju sacensties ar visām pasaules spēcīgākajām valstsvienībām cīņā par Pasaules kausu. Tagad svarīgi šodienas lielo sasniegumu konvertēt nākotnes attīstībā, nevis izmainīt to sīknaudā un bezrūpīgi notriekt kokteiļos... Vēl šonedēļ paskatīsimies, kas notiek, kad vecāki savas atvases jau no bērna kājas audzina par čempioniem, būs saruna ar ātrslidotāju Haraldu Silovu par sportista vietu un lomu sabiedriskās domas veidošanā, analizēsim, kas slēpjas aiz Rūdolfa Balcera "Floridas rokādes" un ko tā latviešu uzbrucējam sola tālāk, un, protams, svētdien sākas arī Pasaules kausa izcīņa futbolā – notikums, ko vienkārši nedrīkstam ignorēt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!