Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlēs otrdien, 17. janvārī, Elvja Merzļikina pārstāvētā vienība Kolumbusas "Blue Jackets" ar 1:2 (0:0, 0:2, 1:0) piekāpās Našvilas "Predators", bet Bufalo "Sabres" ar Zemgu Girgensonu ierindā pagarinājumā 3:4 (2:1, 1:0, 0:2, 0:1) zaudēja Čikāgas "Blackhawks".

Abām komandām tas bija piektais zaudējums pēdējās sešās spēlēs, bet NHL šī brīža vājākā komanda "Blue Jackets" kopš 14. decembra guvusi tikai trīs uzvaras.

Merzļikins šoreiz palika rezervē, bet "Blue Jackets" vārtos Daniils Tarasovs atvairīja 26 no 28 metieniem. "Blue Jackets" pa pretinieku vārtiem izdarīja 40 metienus.

Otrā perioda sestajā minūtē Kodijs Glass guva "Predators" pirmos vārtus, bet pēc 11 minūtēm Jakovs Trenins panāca 2:0. Pēdējās trešdaļas vidū Gustavs Nīkvists, samazināja rezultāta starpību, tomēr tikt kaut vai pie punkta "Blue Jackets" neizdevās.

"Sabres" zaudējumā Girgensons pie rezultativitātes punktiem netika, laukumā pavadot 14:26 minūtes. Latvijas uzbrucēja kontā viens metiens pa vārtiem, viens spēka paņēmiens, bet spēli viņš noslēdza ar neitrālu lietderības koeficientu.

Spēles devītajā minūtē Konors Mērfijs guva "Blackhawks" pirmos vārtus. Pēc četrām minūtēm Viktors Olofsons izlīdzināja rezultātu, bet septiņas sekundes pirms pirmā pārtraukuma "Sabres" labākais vārtus guvējs Teidžs Tomsons ar savu sezonas 32. golu panāca 2:1.

Otrajā periodā mazākumā pretuzbrukumā precīzs bija Peitons Krebss, panākot jau 3:1, tomēr divu vārtu pārsvaru "Sabres" nenosargāja. Pēdējās trešdaļas sākumā Filips Kuraševs samazināja rezultāta starpību, bet 56 sekundes pirms pamatlaika beigām, kad "Blackhawks" bija nomainījuši vārtsargu, Sets Džonss pielaboja Kuraševa metienu, panākot 3:3. Džonss kļuva arī par mača galveno varoni, uzvaras vārtus gūstot pagarinājuma trešajā minūtē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!