Foto: AP/Scanpix/LETA
Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlēs kārtējo zaudējumu piedzīvoja līgas vājākā vienība – Elvja Merzļikina pārstāvētā Kolumbusas "Blue Jackets", bet pie uzvaras tika Zemgus Girgensons un Bufalo "Sabres".

"Sabres" ceturtdien, 19. janvārī, savā laukumā pagarinājumā ar 3:2 (0:1, 1:1, 1:0, 1:0) pieveica Ņujorkas "Islanders", spēles gaitā divreiz atspēlējoties.

Girgensons nospēlēja 12:48 minūtes, divreiz meta pa pretinieku vārtiem, reizi pielietoja spēka paņēmienu, uzvarēja vienīgajā iemetienā, bet spēli noslēdza ar neitrālu lietderības koeficientu.

Pirmā perioda astotajā minūtē Broks Nelsons guva "Islanders" pirmos vārtus, bet otrā perioda vidū Alekss Taks panāca neizšķirtu. Otrā perioda izskaņā Mets Mārtins atjaunoja "Islanders" pārsvaru, bet arī šoreiz "Sabres" atspēlējās – pēdējās trešdaļas vidū precīzs bija Viktors Olofsons.

Uzvaras vārtus "Sabres" labā jau pagarinājuma 12. sekundē guva Filans Kozenss.

Citā mačā Merzļikins atvairīja 28 no 33 metieniem, bet "Blue Jackets" izsēja trīs vārtu pārsvaru un ar 3:5 (3:0, 0:3, 0:2) piekāpās Anaheimas "Ducks". "Blue Jackets" tas bija sestais zaudējums pēdējās septiņās spēlēs, bet kopš 13. decembra Kolumbusas komanda guvusi vien trīs uzvaras.

Pirmajā periodā Metjū Olivers, Džeks Roslovičs un Niks Blankenburgers panāca 3:0 "Blue Jackets" labā, bet otrajā periodā līgas vājākā vienība izsēja šo trīs vārtu pārsvaru. Jau perioda 22. sekundē Adams Henriks pārspāje Merzļikinu, 14 minūtē latviešu vārtsargs kapitulēja pēc Kema Foulera metiena, bet vēl pēc divām minūtēm Saimons Benuā izlīdzināja rezultātu.

Uzvaru "Ducks" komandai nodrošināja 21 gadu vecais Trevors Zegrass un Makss Džounss, kuri Merzļikinu pārspēja pēdējā trešdaļā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!