Foto: AP/Scanpix/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlē pirmdien zaudējumu piedzīvoja Teodors Bļugers un viņa pārstāvētā Pitsburgas "Penguins", kas ar rezultātu 2:4 piekāpās Ņujorkas "Islanders".

Bļugers šajā mačā spēlēja ceturtajā virknējumā kopā ar Drū O'Konoru un Džošu Arčibalu un laukumā pavadīja 9:30 minūtes, no kurām 2:40 nospēlēja mazākumā, bet 1:11 – vairākumā. Šajā laikā latvietis izdarīja piecus metienus pa vārtiem, pielietoja vienu spēka paņēmienu un bloķēja divus metienus.

Bļugers šajā sezonā guvis tikai vienus vārtus, un viņam pretinieku vārtsargu nav izdevies pārspēt kopš 6. decembra. Latvietis līdz šim šosezon realizējis tikai 1,4% no saviem metieniem pa vārtiem. Viņš izdarījis arī septiņas rezultatīvas piespēles.

"Peguins" hokejisti šajā spēlē izvirzījās vadībā spēlēs septītajā minūtē, kad Džeiks Gencels ātrā uzbrukumā bija acīgākais vārtu priekšā, ievirzot ripu vārtos. Broks Nelsons 26. minūtē panāca rezultāta izlīdzinājumu, tomēr Džeisons Zakers septiņas minūtes vēlāk savāca ripu, kura pēc Džefa Pītrija tāla metiena atlēca no vārtu staba, un atjaunoja "Penguins" vadību.

Tomēr trešās trešdaļas vidū "Islanders" jaunieguvums Bo Horvats un Anders Lī divu minūšu laikā guva divus vārtus, bet tad Broks Nelsons no savas aizsardzības zonas raidīja ripu tukšos vārtos, panākot spēles gala iznākumu.

"Penguins" tādējādi piedzīvoja trešo zaudējumu pēc kārtas, Austrumu konferences kopvērtējumā atkāpjoties uz devīto vietu ar 63 punktiem 56 spēlēs, bet "Islanders" ar 65 punktiem 60 spēlēs ieņem septīto vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!