Foto: Imago Sport/Scanpix/LETA

Latvijas uzbrucējs Kaspars Daugaviņš otrdien guva vārtus Vācijas hokeja līgas (DEL) spēlē, bet neglāba Izerlonas "Roosters" komandu no zaudējuma.

"Roosters" izbraukumā ar rezultātu 2:3 (1:1, 1:0, 0:1, 0:1) papildlaikā zaudēja Frankfurtes "Lowen", kas ir tiešā konkurente cīņā par vietu pirmajā desmitniekā jeb "play-off" zonā.

Daugaviņš nepilnas divas minūtes pirms pirmā perioda beigām nonāca viens pret pretinieku vārtsargu un panāca 1:1. Šajā cīņā viņš uz ledus bija 18 minūtes un desmit sekundes, divreiz meta pa vārtiem, bloķēja divus metienus, zaudēja savā vienīgajā iemetienā un tika pie pozitīva lietderības koeficienta +1.

Šosezon Daugaviņš 52 spēlēs guvis 21 vārtus un atdevis 24 rezultatīvas piespēles. Latvietis ar gūtiem vārtiem atzīmējies jau trešajā mačā pēc kārtas.

Mika Indraša pārstāvētā Švenningenes "Wild Wings" ar 71 punktu 50 cīņās turnīra tabulā ieņem 11.vietu, bet "Roosters" ar 70 punktiem 52 spēlēs ierindojas pozīciju zemāk 15 komandu konkurencē.

Citviet Latvijas uzbrucējs Rodrigo Ābols otrdien atzīmējās ar rezultatīvu piespēli Zviedrijas hokeja augstākās līgas (SHL) mačā, taču viņa un Riharda Mareņa pārstāvētā "Orebro" komanda piedzīvoja zaudējumu.

Erebrū hokejisti mājās ar rezultātu 3:4 (1:2, 1:0, 1:2) zaudēja Malmes "Redhawks" vienībai.

Ābols mača otrajā minūtē palīdzēja panākt 1:0, šajā spēlē uz ledus pavadot 14 minūtes un 12 sekundes, kuru laikā vienreiz meta pa vārtiem, uzvarēja astoņos no 11 iemetieniem, pielietoja vienu spēka paņēmienu un tika pie neitrāla lietderības koeficienta.

Marenis, spēlējot septiņas minūtes un 32 sekundes, arī vienreiz meta pa vārtiem un cīņu pabeidza ar neitrālu lietderības koeficientu.

Ābols šosezon 44 mačos atzīmējies ar 17 gūtiem vārtiem un 19 rezultatīvām piespēlēm, bet Marenim 12 spēlēs nav izdevies tikt pie rezultativitātes punktiem.

Ar 72 punktiem 45 mačos "Orebro" turnīra tabulā ieņem sesto vietu 14 komandu konkurencē.

Pagājušajā sezonā Kārlstades "Farjestad" finālā pieveica "Lulea" vienību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!