Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas hokejists Zemgus Girgensons un viņa pārstāvētā Bufalo "Sabres" otrdien zaudēja izredzes iekļūt Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņā, kurā klubs nav spēlējis jau 12 sezonas pēc kārtas.

Otrdien regulārā čempionāta spēlē "Sabres" ar rezultātu 2:6 izbraukumā piekāpās Ņujorkas "Rangers", tādējādi zaudējot teorētiskās izredzes sezonu turpināt izslēgšanas spēlēs. Līdz ar to Girgensons arī savā devītajā sezonā NHL nevarēs izbaudīt izslēgšanas spēles.

Girgensons šajā mačā laukumā pavadīja 12:55 minūtes, no kurām 2:22 minūtes nospēlēja mazākumā. Latvietis izdarīja četrus metienus pa vārtiem un pielietoja vienu spēka paņēmienu, kā arī uzvarēja visos iemetienos, kuros piedalījās. Viņa maiņas partneri arī šajā mačā bija Peitons Krebss un Kails Okposo.

"Devils" hokejisti spēles 12. minūtē pēc Jespera Bokvista precīzā metiena izvirzījās vadībā, bet 21. minūtē Jonass Zīgentalers dubultoja komandas pārsvaru. "Sabres" uzbrucējs Džefs Skiners sešas minūtes vēlāk vienus vārtus atspēlēja, bet "Devils" uz to atbildēja ar diviem vārtu guvumiem. Trīs minūtes pēc Skinera metiena precīzs bija Mailss Vuds, bet 48. minūtē – Tomašs Tatars. Bufalo komandai otros vārtus guva Matiass Samuelsons, tomēr mača beigu daļā Tatars un Džeks Hjūzs panāca mača gala rezultātu.

Hjūzs pēc precīzā metiena mačā pret "Sabres" šajā sezonā "Devils" rindās izcēlies ar 42 vārtiem un 55 rezultatīvām piespēlēm, un ar 97 rezultativitātes punktiem viņš kļuva par kluba rekordistu, labojot Patrika Eliaša rekordu 2000./2001. gada sezonā, kad viņš guva 96 punktus.

Ziemeļamerikas klubu sportā "Sabres" atkārtoja amerikāņu futbola komandas Ņujorkas "Jets" antirekordu, izslēgšanas spēlēs neiekļūstot 12 sezonas pēc kārtas.

Iepriekš Girgensons bija paudis gatavību pārstāvēt Latvijas hokeja izlasi Rīgā gaidāmajā pasaules hokeja čempionātā. Pēc "Sabres" izredžu zaudēšanas spēlēt Stenlija kausā, viņš ir brīvs doties uz Latviju.

Pēc divu spēļu izlaišanas Lasvegasas "Golden Knights" sastāvā atgriezās Teodors Bļugers, kurš palīdzēja komandai savā laukumā ar 4:1 (1:1, 2:0, 1:0) pieveikt Sietlas "Kraken".

Bļugers laukumā bija 14:17 minūtes, no kurām 1:05 minūtes viņš spēlēja mazākumā. Latvieša kontā divi metieni pa vārtiem, viens spēka paņēmiens, viens bloķēts metiens, uzvarēti pieci no astoņiem iemetieniem un neitrāls lietderības koeficients.

Lasvegasas komandas labā divus vārtus guva Maikls Amadio, bet reizi precīzi bija Džonatans Maršess un Railijs Smits. "Kraken" rindās ar precīzu metienu atzīmējās Janni Gords.

"Golden Knights" ar 109 punktiem 81 mačā ieņem līderpozīciju gan Klusā okeāna divīzijā, gan Rietumu konferencē.

Citā spēlē Kolumbusas "Blue Jackets" ar rezultātu 3:4 pēcspēle metienu sērijā piekāpās Filadelfijas "Flyers", bet vārtsargs Elvis Merzļikins nespēlēja. Viņš laukumā nav devies kopš 25. marta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!