Foto: Privātais arhīvs

Latvijas hokejists Raivis Ansons savainojuma dēļ nepievienosies Latvijas hokeja valstsvienībai šajā pavasarī, vēsta Latvijas Hokeja federācija.

Ansons aizvadīto sezonu pavadīja Amerikas hokeja līgas (AHL) klubā Vilksbāres/Skrentonas "Penguins", kurā viņš 44 spēlēs guva divus vārtus un izdarīja sešas rezultatīvas piespēles. Šī viņam bija pirmā profesionālā sezona.

Tomēr sezonas laikā gūtais savainojums viņam neļaus pretendēt uz vietu Latvijas izlases sastāvā gaidāmajā pasaules čempionātā, kas risināsies Rīgā un Tamperē. "Novēlam 21 gadu vecajam Ansonam ātru atveseļošanos," raksta LHF.

Pirms tam Ansons spēlēja Kvebekas Junioru hokeja līgas (QMJHL) komandās Bē-Komo "Drakkar" un Sentdžonsas "Sea Dogs".

Latvijas hokejisti jau gatavojas pasaules čempionātam, un pirmajās divās pārbaudes spēlēs uzvaras dalīja uz pusēm ar Polijas valstsvienību. 22. un 23.aprīlī Latvija viesos spēkosies ar Lielbritāniju, bet "Arēnā Rīga" 28. un 29.aprīlī notiks spēles ar Šveices komandu. Sagatavošanās posmu Latvijas valstsvienība noslēgs ar spēli 4.maijā viesos ar Dānijas izlasi.

Pasaules čempionāts, kuru kopīgi rīko Somijas pilsēta Tampere un Rīga, norisināsies no 12. līdz 28.maijam.

Rīgā norisināsies vienas grupas spēles, kurās spēkus mēros Kanāda, Čehija, Šveice, Slovākija, Latvija, Norvēģija, Kazahstāna un Slovēnija, kā arī divi ceturtdaļfināla mači.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!