Foto: F64

Latvijas hokejists Teodors Bļugers piektdien deva iespēju hokeja faniem aplūkot Stenlija kausu, kuru viņš palīdzēja izcīnīt Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandai Lasvegasas "Golden Knights". Līdzjutēju interese par to bija ļoti liela, un viņi gaidīja garā rindā, lai varētu aplūkot trofeju un nofotografēties kopā ar Bļugeru.

Trofeja tika izrādīta Rīgas Biržas muzejā, Doma laukumā. Pasākums norisinājās apmēram divas stundas.

"Esmu ļoti saviļņots nogādāt Stenlija kausu savā dzimtenē – Latvijā," sacīja Bļugers. Viņš arī atklāja, ka pēc pasākuma ar trofeju dosies pie ģimenes un draugiem, lai atzīmētu šo panākumu.

Bļugera iepriekš pārstāvētā Vegasas "Golden Knights" finālsērijā ar 4-1 pārspēja Floridas "Panthers", izcīnot Stenlija kausu pirmo reizi kluba vēsturē.

Latvijas uzbrucējs Stenlija kausa izcīņas finālsērijā nepiedalījās, bet kopumā izslēgšanas spēlēs laukumā devās sešos mačos, kuros tika pie diviem (1+1) punktiem un pozitīva lietderības koeficienta +1.

Pusmēnesi pēc Stenlija kausa izcīnīšanas Bļugers, kuram pēc sezonas bija neierobežoti brīvā aģenta statuss, nonāca Vankūveras "Canucks" paspārnē.

Līdz šim Stenlija kausā bija iegravēts tikai viena Latvijas hokejista vārds - 1996.gadā ar Kolorādo "Avalanche" par čempionu kļuva Sandis Ozoliņš. Toreiz Ozoliņš kausu uz Latviju neatveda.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!