Latvijas Hokeja federācija (LHF) nav spējusi droši noteikt, vai "Mogo"/LSPA spēlētājs Elviss Želubovskis rasistiski aizvainojis Tallinas "Panter" spēlējošo japāni Šumu Kinebuči, tāpēc lietu izskatīšanai nodevusi Starptautiskajai Hokeja federācijai (IIHF).

Pirms nedēļas Kinebuči nāca klajā ar publisku paziņojumu, kurā atklāja, ka 15. oktobra "Optibet" Hokeja līgas (OHL) mačā Želubovskis viņu rasistiski aizvainojis un pēc spēles, komandām atsveicinoties, neesot paspiedis roku.

Kinebuči vēstīja, ka Želubovskis viņu nosaucis par "ķīniešu pērtiķi", taču Latvijas hokejists to noliedza, turklāt viņam piebalsojis arī mača tiesnesis Jurijs Timofejevs.

Pirmdien šī situācija tika vērtēta LHF Disciplinārā komisijas sēdē. Tajā komisija izskatīja video materiālu par notikušo, kā arī visus iesūtītos materiālus saistībā ar attiecīgo gadījumu – visu četru spēles tiesnešu novēroto par situāciju un abu klubu iesūtītos skaidrojumus.

"Balstoties uz lietas materiāliem un ievāktajiem pierādījumiem, komisija konstatē, ka nav iespējams droši apgalvot, ka rasistiski komentāri šajā gadījumā tikuši izteikti. Savukārt ir iespējams konstatēt nesportisku un neētisku rīcību no E. Želubovska puses, pēc spēles nepaspiežot roku pretinieku komandas spēlētājam, ko apstiprina spēles tiesnešu liecības," teikts federācijas paziņojumā.

Disciplinārā komisija nolēma nosūtīt jautājumu par iespējamām rasisma izpausmēm izskatīšanai IIHF, bet Želubovskim par nesportisku rīcību tika piemērota vienas spēles diskvalifikācija, bet "Mogo"/LSPA - 200 eiro sods.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!