Foto: F64

Sākoties jaunajai sezonai, Starptautiskā ledus hokeja federācija (IIHF) sociālajos tīklos gremdējusies atmiņās par 2023. gada pasaules čempionāta labāko vārtsargu, vienu no Latvijas izlases līderiem Artūru Šilovu.

Šī gada maijā Latvijas hokeja izlase sensacionāli izcīnīja bronzas medaļas, bet Šilovs tika atzīts par visa turnīra vērtīgāko spēlētāju jeb MVP. Šilovs ir pirmais Latvijas hokejists, kurš saņem pasaules čempionāta vērtīgākā spēlētāja balvu, kas tiek piešķirta kopš 1999. gada. Visa turnīra gaitā Šilovs atvairīja 258 no 280 metieniem, vidēji mačā ielaižot 2,20 ripas un atvairot 92,14% metienu.


22 gadus vecajam Šilovam līgums ir ar Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubu Vankūveras "Canucks", kuras rindās šī gada februārī debitēja hokeja elitē – NHL. Pirms jaunās sezonas Šilovs bija "Canucks" treniņnometnē, tomēr – kā prognozēts – tika nosūtīts uz Amerikas hokeja līgu (AHL), kurā viņš ir Ebotsfordas "Canucks" pamatvārtsargs. NHL apskatnieki gan prognozē, ka Šilovam šosezon tiks dota iespēja spēlēt NHL un pasaules spēcīgākajā līgā viņš varētu aizvadīt jau vairākus mačus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!