Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlē otrdien latvietis Zemgus Girgensons guva vārtus un palīdzēja Bufalo "Sabres" pagarinājumā ar rezultātu 3:2 savā laukumā pieveikt Tampabejas "Lightning". Viņš arī šajā mačā izvicināja dūres.

Girgensons mača devītajā minūtē no Tailera Džosta saņēma piespēli un devās uz vārtiem, bet tad izdarīja precīzu metienu vārtu tālajā augšējā stūrī. Tas latvietim bija pirmais rezultativitātes punkts NHL čempionātā šīs sezonas trīs spēlēs.

Pirmās trešdaļas izskaņā Girgensons arī izkāvās ar Ostonu Vatsonu, kad latvietis aizstāvēja rezultatīvās piespēles autoru Džostu.

Girgensons nospēlēja 9:11 minūtes, kas bija mazākais spēles laiks komandā, un viņš paspēja izdarīt arī divus metienus pa vārtiem un nopelnīja pozitīvu lietderības koeficientu +1. Latvijas hokejists tika atzīts par spēles trešo spožāko zvaigzni.

Spēles 16. minūtē "Sabres" pārsvaru dubultoja Džefs Skiners, bet Brendons Hegels atgrieza spēlē "Lightning" vispirms viņš guva vārtus otrās trešdaļas izskaņā, bet tad viņš septiņas sekundes pirms pamatlaika beigām bija labākais cīņā vārtu priekšā un izlīdzinājumu 2:2.

Uzvarētāja noskaidrošana risinājās pagarinājumā, kurā pēc nospēlētām nepilnām divām minūtēm metienu no iemetienu apļa uzvaras vārtus guva Dilans Kozenss.

Citā mačā Vankūveras "Canucks" bez savainotā Teodora Bļugera ar rezultātu 0:2 izbraukumā piekāpās Filadelfijas "Flyers".

"Flyers" labā vārtus guva Jegors Zamula un Šons Kuturjē, kurš savainojumu dēļ vārtus NHL čempionātā nebija guvis vienu gadu un 10 mēnešus. Kārters Hārts "Flyers" vārtos atvairīja visus 25 pretinieku metienus.

Bļugers turpina atgūties no pirmssezonas treniņnometnē gūtā savainoja, bet Artūrs Šilovs sezonu sācis Amerikas hokeja līgā (AHL).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!