Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latviešu uzbrucējs Zemgus Girgensons naktī uz trešdienu guva savus otros vārtus jaunajā Nacionālās hokeja līgas (NHL) sezonā, kas palīdzēja Bufalo "Sabres" tikt pie rezultatīvas uzvaras. Tikmēr panākums arī aizsargam Uvim Balinskim, kamēr Elvis Merzļikins piedzīvoja neveiksmi pagarinājumā.

"Sabres" hokejisti viesos ar 6:4 (2:0, 3:1, 1:3) uzvarēja Otavas "Senators", izcīnot trešo panākumu septiņās aizvadītajās spēlēs.

Šajā cīņā Girgenons uz ledus pavadīja 16:21 minūtes (lielākais spēles laiks šosezon) un pa šo laiku izpildīja divus metienus pa vārtiem, pielietoja vienu spēka paņēmienu, bloķēja vienu metienu, nopelnīja divas soda minūtes un divcīņu noslēdza ar pozitīvu lietderības koeficientu +2.

"Sabres" komandai padevās teicama spēles pirmā puse, kurā izdevās izvirzīties vadībā ar 3:0. Otros vārtus 12. minūtē guva tieši Girgensons, kurš filigrāni pielaboja Konora Kliftona raidījumu vārtu virzienā, latvietim pārsteidzot pretinieku vārtsargu. Līdz ar to uzbrucējs septiņos mačos atzīmējies ar diviem (2+0) punktiem.

Līdz otrā perioda beigām Bufalo pilsētas hokejisti bija panākuši jau 5:1, bet pirms noslēdzošajām 20 minūtēm "Senators" vārtos bija rokāde - Antonu Firsbergu nomainīja Latvijas hokeja faniem labi zināmais soms Jonass Korpisalo, kurš turpinājumā atstāja savu "cietoksni" neieņemtu, kamēr "Senators" īsā laikā guva trīs vārtus un atjaunoja intrigu. Uzvaru "Sabres" gan nosargāja, 23 sekundes pirms pamatlaika beigām sestos vārtus tukšā Otavas cietoksnī raidot Teidžam Tompsonam.

Tieši Tompsons šajā duelī izcēlās ar trim punktiem - divi vārti un viena rezultatīva piespēle.

Citā otrdienas mačā Balinskis palīdzēja Floridas "Panthers" savā laukumā ar 3:1 (0:0, 2:1, 1:0) uzvarēt Sanhosē "Sharks", vienībai tiekot pie trešās uzvaras pēdējo četru spēļu laikā.

Balinskis pie pirmā NHL rezultativitātes punkta vēl netika, taču viņš laukumā pavadīja 17:06 minūtes, kas ir latvieša līdz šim lielākais spēles laiks hokeja Mekā. Viņš pielietoja vienu spēka paņēmienu un nopelnīja pozitīvu lietderības koeficientu +1.

Kaut arī 29. minūtē rezultātu atklāja "Sharks", turpinājumā Florida guva trīs bezatbildes vārtus, pēdējos no tiem divas sekundes pirms pamatlaika beigām iemetot tukšā pretinieku "cietoksnī". Uzvaras ripu šajā duelī guva Sems Reinhārts, kurš tādējādi ar iemestiem vārtiem atzīmējies jau piektajā mačā pēc kārtas.

Savukārt arēnas elektrības problēmu dēļ par divām stundām aizkavējās Merzļikina pārstāvētās Kolumbusas "Blue Jackets" mačs savā laukumā pret Anaheimas "Ducks", ko mājinieki zaudēja pagarinājumā ar 2:3 (1:0, 0:1, 1:1, 0:1).

Merzļikins šajā divcīņā atvairīja 24 no 27 metieniem, bet otrajā periodā viņš par sitienu ar nūju saņēma divu minūšu sodu. Pagarinājuma trešajā minūtē latvieti straujā izgājienā pārspēja Frenks Vetrano, Kolumbusai piedzīvojot trešo zaudējumu sešās aizvadītajās spēlēs.

Tikmēr uzbrucējs Teodors Bļugers turpina atkopties no savainojuma, kamēr Vankūveras "Canucks" izbraukumā ar 3:2 (1:1, 2:1, 0:0) uzvarēja Nešvilas "Predators", gūstot ceturto panākumu sešās cīņās.

Austrumu konferencē "Blue Jackets" ar septiņiem punktiem sešās spēlēs ir devītajā vietā, kamēr "Panthers" atpaliek par vienu punktu un ir divas pozīcijas zemāk. Savukārt "Sabres" ir seši punkti septiņās cīņās, kas tai dod 12. vietu.

Tikmēr Rietumu konferencē "Canucks" ar astoņiem punktiem sešās spēlēs ir augstajā ceturtajā vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!