Latvijas Hokeja federācijas (LHF) Disciplinārā komisija ieguvusi jaunu informāciju un atcēlusi vienas spēles diskvalifikāciju un piespriesto 200 eiro naudas sodu "Mogo"/LSPA uzbrucējam Elvim Želubovskim, vēsta LHF.

Pirms nedēļas Tallinas "Panter" spēlējošo japāni Šumu Kinebučināca klajā ar publisku paziņojumu, , ka 15. oktobra "Optibet" Hokeja līgas (OHL) mačā Želubovskis viņu rasistiski aizvainojis un pēc spēles, komandām atsveicinoties, neesot paspiedis roku. Želubovskim par nesportisku rīcību, nepaspiežot pretiniekam roku, tika piemērota vienas spēles diskvalifikācija, bet "Mogo"/LSPA - 200 eiro sods. Disciplinārā komisija nolēma nosūtīt jautājumu par iespējamām rasisma izpausmēm izskatīšanai Starptautiskajai Hokeja federācijai (IIHF).

Saistībā ar jauniegūtiem pierādījumiem video materiālu formā, kuri nebija komisijas rīcībā uz pirmā lēmuma pieņemšanas brīdi, komisija mainīja savu 23. oktobra lēmumu par Želubovska diskvalifikāciju.

Izvērtējot jauniegūtos pierādījumus Disciplinārā komija, pamatojoties uz LHF Disciplināro sodu nolikuma 18., 24. un 26. punktiem, piemēroja "Panter" spēlētājiem – Andrē Linde, Andrejam Rozinko un Kinebuči vienas spēles diskvalifikāciju bez izpirkuma tiesībām, bet "Panter" klubam būs jāsamaksā 200 eiro liela sodu nauda.

LHF Disciplināro sodu nolikuma 18. punkts ir par komandas atteikšanos atsveicināties pēc spēles, 24. punkts ir par LHF tēla nomelnošanu publiskajā telpā, tai skaitā sociālajos tīklos un masu medijos, kā arī par citiem nolikumā neparedzētiem spēlētāju, treneru un komandas oficiālo pārstāvju ētikas pārkāpumiem, bet 26. punkts ir par nolikumā neparedzētiem gadījumiem.

LHF vērš uzmanību, ka Želubovskim atcelts sods tikai par rokas nepaspiešanu pēc spēles, bet iespējamos rasisma pārkāpumus izvērtēs IIHF.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!