Foto: Kadrs no video

Slovāku hokejists Adams Ružička savā "Instagram" profilā publicēja video, kurā uz viņa galda šķietami ir kokaīns, pēc kā Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubs Arizonas "Coyotes" nolēmis ar viņu pārtraukt līgumsaistības, vēsta ESPN.

Ružička video publicēja savā "Instagram" profilā, kurā viņš redzams, sēžam pie galda, uz kura atrodas balts pulveris. Pēc tam hokejists filmē sevi ar nelielu pudelīti rokās, kurā, visticamāk, atradies baltais pulveris.

Hokejists ātri vien izdzēsa šo video, taču tas nepalika nepamanīts - kāds to ierakstīja un pēcāk publicēja sociālajos tīklos. Vēlāk "Coyotes" paziņoja, ka izliek 24 gadus veco slovāku neaizsargāto spēlētāju sarakstā ar nodomu pārtraukt līgumsaistības.

Ružičkam šī ir otrā sezona viņu divu gadu līgumā, kura kopējā vērtība ir pusotrs miljons ASV dolāru. "Coyotes" klubā hokejists nonāca vien 25. janvārī, kad komanda viņu izvēlējās no neaizsargāto spēlētāju saraksta. Tur viņu bija ievietojusi Kalgari "Flames", kuras sistēmā uzbrucējs spēlēja kopš 2020./21. gada sezonas.

"Coyotes" rindās Ružička gan paguvis aizvadīt tikai trīs spēles, kurās pie punktiem nav ticis. Pirms tam viņš "Flames" rindās 39 cīņās iekrāja deviņus (3+6) rezultativitātes punktus. Savukārt pagājušajā sezonā uzbrucēja kontā 20 punkti (6+14) 44 mačos.

NHL jau iepriekš bijuši gadījumi, kad hokejisti sodīti par kokaīna lietošanu. Piemēram, 2019. gadā Vašingtonas "Capitals" spēlētājs Jevgēņijs Kuzņecovs tika diskvalificēts uz trim mačiem par "neatbilstošu rīcību" - vien nepilnu mēnesi pēc tam, kad viņam tika liegts četrus gadus pārstāvēt Krievijas izlasi pozitīvu kokaīna analīžu dēļ.

Kuzņecovs togad tika apsūdzēts kokaīna lietošanā pasaules čempionāta laikā, turklāt sociālajos tīklos parādījās video, kurā viņš bija redzams pie galda, uz kura bija balta pulvera līnijas un ASV dolāru banknotes.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!