Foto: Vitkovice Ridera

Latvijas hokeja izlases uzbrucēji, brāļi Rihards un Roberts spēlē Čehijas klubā Vītkovices "Ridera", turklāt - vienā virknējumā. Rihards nenoliedz, ka starp abiem ir ķīmija, taču tai vēl ir vieta izaugsmei.

Rihards Bukarts uz Čehiju pārcēlās vien janvāra viducī. Bija nepieciešams laiks ieskrieties, taču pēdējos mačos tas izdevies - viņš iepriekšējās septiņās cīņās iemetis sešas ripas. Šobrīd "Ridera" rindās uzbrucēja kontā ir 11 (7+4) rezultativitātes punkti 16 mačos.


"Kopā ar brāli nebiju spēlējis ilgu laiku. Šķiet, pēdējo reizi tas bija 2019. gadā Latvijas izlasē," sarunā ar kluba preses dienestu atceras Rihards. "Nenoliedzami, starp mums ir savstarpējā ķīmija, bet tās pilnīgai atrašanai vienmēr nepieciešams mazliet laika. Komandai pēdējā laikā bijis daudz spēļu, tāpēc uzkrājies neliels nogurums. Domāju, mūsu savstarpējā sapratne ar nākamajiem mačiem kļūs tikai labāka."

"Jā, saspēle ar Robertu nav bijusi slikta, taču, domāju, noteikti ir vieta izaugsmei," stāstīja Rihards, kura pārstāvētā komanda Čehijas Ekstralīgā pašlaik ir astotajā vietā un gatavojas "play-off" cīņām.

Otrdien 2:0 uzvarā pret Brno "Kometa" latvietis iemeta abus vārtus - vispirms viņš aizskrēja ātrajā uzbrukumā, viņa metienu atsita vārtsargs, taču no aizsarga slidas ripa atrada ceļu vārtos. Pēc tam Bukarts ar precīzu raidījumu tukšos vārtos uzstādīja dueļa galarezultātu.

"Necentos pārsteigt vārtsargu ar savu metienu. Ja vēlies gūt vārtus, ir jāmet pa vārtiem, turklāt pretī vārtiem vienmēr būs vairāki šķēršļi. Izvēlējos mest, ripa trāpīja pa slidu un nonāca vārtos. Nav svarīgi, kā gūsti vārtus, jo tas tik un tā ir vārtu guvums, kas turklāt mums ļāva izvirzīties vadībā," teica Latvijas izlases uzbrucējs.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!