Lietuvas basketbolists Domants Sabonis pirmdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) 54. reizi pēc kārtas statistikā izcēlās ar "double-double", kļūstot par modernā basketbola rekordistu.

Sabonis šo panākumu sasniedza mačā, kurā viņa pārstāvētā Sakramento "Kings" savā laukumā ar rezultātu 108:96 (31:25, 29:23, 23:20, 25:28) pārspēja Filadelfijas "76ers".

Sabonis izcēlās ar 11 punktiem, 13 atlēkušajām bumbām un desmit rezultatīvām piespēlēm, kļūstot par piekto spēlētāju NBA vēsturē, kurš vienā sezonā iekrājis "triple-double" vismaz 25 reizes. Viņam šajā mačā izdevās iekrāt arī savu 54. "double-double" pēc kārtas.

Līdz šim "double-double" rekords piederēja Kevinam Lavam, kurš 2010./2011. gada sezonā Minesotas "Timberwolves" sastāvā sakrāja 53 "double-double" pēc kārtas. Tiesa, šis ir modernā NBA rekords.

NBA un Amerikas basketbola asociācijas (ABA) apvienojās 1976. gadā, bet iepriekš "double-double" sēriju aizvadīja Vilts Čemberleins, kuram 227. spēlēs pēc kārtas izdevās sasniegt šādu statistiku.

Lavs savā sociālā tīkla "X" profilā apsveica Saboni ar šo panākumu, norādot, ka lietuvietis ir jaunais "double-double" karalis. Savukārt "Kings" treneris Maiks Brauns slavēja Saboņa sniegumu šajā sezonā.

"Kas par fenomenālu gadu viņam ir. Viņam vajadzēja būt Zvaigžņu spēles dalībniekam, viņam jākļūst par NBA simbolisko izlašu dalībnieku. Viņam jābūt diskusijā par līgas vērtīgāko spēlētāju šajā sezonā," pārliecināts bija Brauns.

Šajā sezonā Sabonis vidēji izceļas ar 19,8 punktiem, 13,7 atlēkušajām bumbām un 8,3 rezultatīvām piespēlēm.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!