Foto: AP/Scanpix/LETA

Latviešu uzbrucēja Dāvja Bertāna pārstāvētā Šarlotas "Hornets" komanda naktī uz ceturtdienu pārtrauca piecu zaudējumu sēriju Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempionātā.

"Hornets" savā laukumā ar 118:111 (33:43, 36:27, 31:26, 18:15) pieveica Austrumu konferences ceturto labāko vienību Klīvlendas "Cavaliers".

Bertāns šajā spēlē laukumā pavadīja 22:43 minūtes, kuru laikā guva piecus punktus. Viņš grozā raidīja vienu (1/6) tālmetienu un abus "sodiņus". Tāpat latvieša kontā pa vienai atlēkušajai un pārtvertai bumbai, kā arī viena kļūda un +/- rādītājs +5.

"Hornets" uzvaru ar 31 punktu sekmēja Brendons Millers, tostarp grozā raidot septiņus tālmetienus, bet pa 17 punktiem pievienoja Mailzs Bridžess un Tre Mans, kuram arī astoņas rezultatīvas piespēles. Savukārt 2021. gada ULEB Eirolīgas vērtīgākais spēlētājs Vasilje Micičs izcēlās ar 11 punktiem un 12 rezultatīvām piespēlēm.

Savukārt Klīvlendas komandā 24 punktus iemeta Džarets Alens, bet 19 punktus Maksam Strasam.

Izšķirošu lomu "Hornets" panākumā nospēlēja tieši pagājušā gada NBA drafta otrais numurs Millers, kurš 25 sekundes līdz pamatlaika beigām ar tālmetienu uzstādīja cīņas galarezultātu, kliedējot Klīvlendas izredzes atspēlēties. Vēl trīsarpus minūtes līdz beigām Šarlota atradās iedzinējos ar 107:111, taču atlikušajā laikā spēja viesus noturēt uz nulles.

"Hornets" ar 18 uzvarām 72 spēlēs Austrumu konferences kopvērtējumā ir 13. vietā. Šarlotai līdz sezonas beigām vēl jāaizvada 10 mači.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!