FIBA Eirolīgas turnīra basketbolā sievietēm B apakšgrupas līderu cīņā trešdien latviešu speciālista Gundara Vētras trenētā Krievijas čempionvienība Jekaterinburgas UGMK ar 67:73 savā laukumā piekāpās spēcīgajam Turcijas klubam Stambulas "Fenerbahce".

Visu spēli laukumā ritēja līdzīga cīņa, bet ar nelielu "Fenerbahce" komandas pārsvaru, ko tā nosargāja līdz pat mača beigām.

Šajā mačā uzvarētājām rezultatīvākā ar 23 gūtajiem punktiem bija slavenā amerikāniete Diāna Taurasi, bet UGMK komandai ar 17 punktiem palīdzēja Kristela Lenghorna.

Pēc šī mača "Fenerbahce" ar piecām uzvarām piecos mačos pirmo apli noslēdza pirmajā vietā B grupā, bet UGMK kontā ir četri panākumi piecos mačos. Trešo vietu šajā grupā ar divām uzvarām četrās spēlēs ieņem latvietes Zanes Tamanes pārstāvētā Ungārijas komanda "MKB Euroleasing", kas nākamajā mačā trešdien tiksies ar Horvātijas vienību "Gospič".

Tikmēr pie svarīgas uzvaras C grupā tika Anetes Jēkabsones-Žogotas pārstāvētā turnīra čempionvienība Maskavas apgabala "Sparta&K", kas ar 72:60 pieveica spēcīgo Spānijas klubu Salamankas "Halcon Avenida".

Jēkabsone-Žogota spēlēja 24 minūtes, kuru laikā guva astoņus punktus, realizējot vienu no diviem divpunktu metieniem un divus no pieciem tālmetieniem. Vēl latviete izcīnīja trīs atlēkušās bumbas un pieļāva divas kļūdas.

Uzvarētājām rezultatīvākā ar 15 gūtajiem punktiem bija Irina Osipova, bet Spānijas kluba rindās ar 19 punktiem izcēlās Erika de Souza.

Šis "Halcon Avenida" komandai bija pirmais zaudējums piecās spēlēs, bet tai C grupā seko "Sparta&K" ar trijiem panākumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!