Foto: AFP/Scanpix

Ceturto uzvaru pēc kārtas "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) pirmās divīzijas regulārajā čempionātā ceturtdien izcīnīja divkārtējie valsts čempioni "Barons kvartāls", kas savā laukumā ar rezultātu 98:68 (35:9, 19:27, 25:19, 19:13) pārliecinoši uzvarēja biznesa augstskolas "Turība" komandu.

Stingrus pamatus uzvarai mājinieki ielika jau pirmajā ceturtdaļā, kuru uzvarēja ar graujošu 35:9.

Rezultatīvākais "Barons kvartāls" rindās ar 21 punktu bija amerikānis Tailers Keins, kura kontā arī desmit atlēkušās bumbas, 14 punktus iekrāja Aigars Šķēle, bet pa 13 punktiem guva Māris Gulbis un Salvis Mētra.

Tikmēr "Turības" vienības labā 17 punktus guva Matīss Rudmiezis, kamēr pa desmit punktiem iekrāja Guntis Sīpoliņš un Juris Kalniņš.

Jāizceļ, ka no 21 mačam pieteiktā spēlētāja abu komandu rindās punktus neguva tikai viens basketbolists.

Citā ceturtdienas mačā "Jēkabpils" savā laukumā ar rezultātu 81:63 (18:16, 22:17, 14:14, 21:16) uzvarēja "Jūrmala"/"Fēnikss" basketbolistus.

Uzvarētāju rindās ar 24 punktiem un desmit bumbām zem groziem izcēlās amerikānis Tūds O'Braiens, bet 15 punkti Jurija Aleksejeva kontā. Savukārt "Jūrmala"/"Fēnikss" labā 15 punktus guva Roberts Mednis.

LBL kopvērtējuma augšgalā pirmo vietu dala "VEF Rīga" un "Ventspils" basketbolisti, kuriem abiem ir pa deviņām uzvarām desmit spēlēs un noslēgtas cīņas pirmajā aplī. "Valmiera" ar 12 uzvarām 18 spēlēs ieņem trešo pozīciju.

Ceturtajā vietā ar 11 panākumiem 18 mačos atrodas "Barons kvartāls", bet piektā ar 11 uzvarām 19 cīņās ir "Jēkabpils". Sesto pozīciju ieņem "Jelgava" ar deviņiem panākumiem 18 spēlēs, "Jūrmala"/"Fēnikss" basketbolisti ir septītie ar deviņām uzvarām 19 mačos, bet "Latvijas Universitātes" (LU) kontā astoņas uzvaras 19 cīņās.

Iepriekšējo divu sezonu bronzas medaļnieki "Liepāja"/"Triobet" 19 spēlēs izcīnījuši sešus panākumus un ir devītie, bet "Turība" ar pieciem panākumiem 19 mačos ieņem desmito vietu. Latvijas U-18 izlases kontā viena uzvara 11 spēlēs un pēdējā pozīcija turnīra tabulā.

Šosezon LBL pirmajā divīzijā cīnās 11 komandas. Turnīrā atkal startē 2008. un 2010.gada Latvijas čempionvienība "Barons kvartāls", kas ir pagājušās sezonas LBL otrās divīzijas spēcīgākais klubs un šajā sezonā atgriezies augstākajā līgā.

Regulārajā čempionātā pagājušās sezonas divas spēcīgākās komandas "VEF Rīga" un "Ventspils", kā arī Latvijas U-18 izlase ar visām komandām spēlēs divus apļus, bet pārējās komandas savā starpā izspēlēs vēl divus apļus.

Izslēgšanas turnīrā piedalīsies sešas komandas, kur ceturtdaļfinālā sērijā līdz divām uzvarām sacentīsies 3.-6.vietas ieguvēji, bet pusfinālā dalību izslēgšanas cīņās sāks divas labākās regulārā čempionāta komandas, arī aizvadot sērijas līdz divām uzvarām. Sērija par trešo vietu noritēs līdz trim uzvarām, bet finālsērija - līdz četrām uzvarām.

Jau vēstīts, ka pagājušās sezonas LBL pirmās divīzijas finālsērijā "VEF Rīga" otro reizi pēc kārtas spēkojās ar "Ventspils" komandu, sērijā līdz četrām uzvarām triumfējot ar rezultātu 4-1.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!