Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Latvijas komanda "VEF Rīga" sestdien piedzīvoja zaudējumu "Nike International Junior Tournament" jeb jauniešu Eirolīgas turnīra posma spēlē par trešo vietu, kad ar 77:81 (20:14, 24:22, 13:31, 20:14) atzina Krievijas kluba Maskavas CSKA jaunās maiņas pārākumu.

Dalību turnīrā Latvijas komanda tādējādi noslēdza ar izcīnītu ceturto vietu, bet finālturnīram kvalificējās tikai posma spēcīgākais klubs.

Latvijas vienības rindās rezultatīvākais ar 18 punktiem bija Anžejs Pasečniks, bet pa 16 punktiem iekrāja Kristaps Pļavnieks un Dāvis Geks.

Kā ziņots, sacensību pirmajos divos mačos "VEF Rīga" ceturtdien vispirms ar 91:80 pārspēja "Lietuvos rytas" jauniešu komandu, bet tad ļoti rezultatīvā cīņā ar 110:107 pagarinājumā pieveica Horvātijas vienību Zagrebas "Cibona". Apakšgrupas trešajā cīņā rīdzinieki piektdien ar 84:86 piedzīvoja sāpīgu zaudējumu pret "VBL Leuven" komandu no Beļģijas, ieņemot savas grupas otro vietu un nekvalificējoties finālmačam.

Turnīrā piedalās 1995.gadā dzimušie un jaunāki basketbolisti.

Jaunatnes Eirolīgā Rīgas kluba jaunā maiņa piedalījās otro gadu. Iepriekšējā sezonā jaunatnes Eirolīgas posmā Lietuvas pilsētā Kauņā astoņu komandu konkurencē "VEF Rīga" izcīnīja trešo vietu.

Šīs sezonas laikā jaunatnes Eirolīgā paredzēti četri pamatturnīri - Itālijā, Spānijā, Serbijā, kā arī Lietuvā.

Četru turnīru uzvarētāji iegūs ceļazīmi uz jaunatnes Eirolīgas finālturnīru Londonā, kas no 9. līdz 12.maijam norisināsies paralēli ULEB Eirolīgas "Final Four" turnīram.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!