Foto: AFP/Scanpix

Par Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) šīs sezonas vērtīgāko spēlētāju svētdien tiks nosaukts čempionvienību Maiami "Heat" pārstāvošais Lebrons Džeimss, vēsta ESPN.

Atsaucoties uz nenosauktiem avotiem, ESPN vēsta, ka Džeimss kļūs tikai par piekto spēlētāju aiz Maikla Džordana, Vilta Čemberleina, Karīma Abdula-Džabara un Bila Rasela, kurš balvu saņēmis vismaz četras reizes karjerā. Savukārt Džeimss 28 gadu vecumā kļūs par jaunāko spēlētāju, kurš saņēmis ceturto balvu.

Līgas vērtīgāko spēlētāju nosaka 120 žurnālistu balsojumā.

Pagājušajā sezonā Džeimss "Heat" komandas sastāvā tika pie sava pirmā līgas čempiontitula, bet šosezon vienība jau sasniegusi izslēgšanas spēļu otro kārtu, kurā sacentīsies ar Bruklinas "Nets"/Čikāgas "Bulls" dueļa uzvarētājiem.

76 regulārās sezonas spēlēs Džeimss vidēji mačā guva 26,8 punktus, izcīnīja 8,0 atlēkušās bumbas un izpildīja 7,3 rezultatīvas piespēles. Viņš vidēji karjerā realizēja 56,5% izpildīto divpunktu metienu un 40,6% tālmetienu.

Sezonā "Heat" komanda uzvarēja 66 no 82 regulārā čempionāta spēlēm, kā arī sasniedza 27 uzvaru sēriju, kas bija visu laiku otrā garākā līgas vēsturē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!