Foto: F64
Latvijas U-18 basketbola izlases galvenais treneris Nikolajs Mazurs pēc zaudējuma spāņiem par Eiropas čempionāta bronzu atzina, ka cīņa par trešo vietu jau bija kā fināls, taču zaudējums tik un tā ir ļoti sāpīgs.

"Bijām gatavi spēlēt un uzvarēt. Diemžēl spēles galotne mums neizdevās," intervijā Latvijas Basketbola savienības mājas lapā saka treneris. "Sportistiem jānosprauž visaugstākie mērķi, nevis tikai jāsapņo kā Eiropas čempionātā izkļūt ārā no grupas. Mums bija augsti mērķi un šī komanda bija spējīga tos sasniegt. Šajā čempionātā uzvarējām gan Spāniju, gan Horvātiju. Tātad bijām gatavi spēlēt augstā līmenī. Bet spēlē ar Horvātiju ļoti liela nozīme bija tam, ka horvāti jau bijuši čempioni. Viņi varēja pragmatiski nospēlēt galotni, nokontrolēt spēles gaitu. Mēs šobrīd tam vēl nebijām gatavi. Arī šodien – spāņi tik aukstasinīgi nospēlēja pēdējos uzbrukumus... Mums līdz tam vēl jāpaaugas."

Kā ziņojām, Latvijas U-18 izlase svētdien ar viena punkta starpību - 56:57 - piekāpās Spānijas valstsvienībai, kura ieguva bronzas medaļas. Par Eiropas čempioniem kļuva Turcija, kas finālmačā pieveica horvātus, kuri "apbēdināja" Latvijas izlasi pusfinālā.

"Mačā ar Lietuvu mums bija ļoti ērts pretinieks jo ļoti labi zinājām. Bija pārliecība, ka varam uzvarēt un tajā mačā nospēlējām ļoti labi. Par pēdējām divām spēlēm to nevar teikt..." piebilst Nikolajs Mazurs.

Mazurs atzina, ka viņa vadītā komanda šai mačā spēlējuši no sirds. "Grūti ko komentēt vai ko pārmest spēlētājiem. Viņi darīja visu ko varēja, bet... Pēdējā pārtraukumā visi dzirdēja, ka jātaisa piezīme, ja Kristaps (Pļavnieks) iemet abus sodus. Neviens tagad nevar pateikt, kāpēc to neizdarījām," norāda treneris. "Gandrīz visu spēli labi nostrādājām aizsardzībā, bet uzbrukumā otrajā puslaikā apjukām pie zonas aizsardzības.Kad tos piecus uzbrukumus kaut kā bijām pārdzīvojuši, atradām variantus, kā iemest, bet tajā brīdī jau bijām zaudējuši iniciatīvu. Spēle izlīdzinājās, spāņi sajuta pārliecību metienos un galotnē trāpīja no sarežģītām pozīcijām. Zona mums nebija pārsteigums. Zinām, ko darīt pret 1-3-1, pret 2-3, pret 3-2. Taču šodien spēlētāji katru lēmumu pieņēma mazliet lēnāk un neprecīzāk, nekā parasti."

"Beigt čempionātu ar zaudējumu nav patīkami," atzīst treneris. "Tomēr divos gados esam spēruši soli uz priekšu. U16 čempionātā bijām sestie, tagad tikām labāko četriniekā un bija iespējas uzvarēt gan pusfinālā, gan cīņā par bronzu. Šiem jauniešiem vēl priekšā U20 čempionāts un daudzi no viņiem noteikti spēlēs kā profesionāļi. Tikai jāaug, jāprogresē, jāmācās spēlēt izšķirošās spēles un epizodes. Jāmācās iemest svarīgākos metienus."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!