Foto: LETA

Latvijas čempinvienība basketbolā "VEF Rīga" ir parakstījuši līgumu uz nākamajām trīs sezonām ar Eiropas čempionātā sudraba medaļnieku, Latvijas U-20 izlases līderi Jāni Bērziņu, kurš pērno sezonu aizvadīja BK "Valmiera".

"Jānis Bērziņš ir viens no talantīgākajiem Latvijas jaunajiem spēlētajiem, ko apliecina arī viņa vadošā loma EČ U-20 izlases sastāvā. Mēs ar viņu rēķināmies, viss ir Jāņa paša rokās – turpināt pilnveidot savu meistarību un nākotnē ieņemt svarīgu vietu "VEF Rīga" komandā," saka "VEF Rīga" galvenais treneris Ramūns Butauts.

Basketbolista gaitas 1993. gadā dzimušanais Jānis Bērziņš uzsāka Rūjienā, no 12 gadu vecuma turpināja Valmieras Bērnu sporta skolā, pēc tam "BK Valmiera".

2011./2012.gada sezonā jaunais talants pievienojās "VEF Rīga", novērtējot to kā labu perspektīvu savai turpmākajai karjerai un izcīnīja savu pirmo Latvijas čempiona titulu. 2012./13.gada sezonu Jānis aizvadīja "BKValmiera" sastāvā, kur bija viens no komandas līderiem un izcīnīja Latvijas čempionāta bronzas medaļas.

2011.gada Eiropas U-18 čempionātā Jānis Bērziņš bija komandas rezultatīvākais spēlētājs, palīdzot Latvijas izlasei izcīnīt 10.vietu, savukārt šogad, 2013.gadā, U20 valstsvienības sastāvā Jānis sasniedza vēsturisku panākumu, izcīnot Latvijai sudraba medaļas, kas ir otrais augstākais sasniegums aiz leģendārās Latvijas uzvaras pirmajā EČ 1935.gadā, kā arī tika iekļauts šā turnīra simboliskajā izlasē.

Pēc teicamā snieguma U-20 Eiropas čempinātā, Jānis Bērziņš saņēmis vīriešu valstsvienības galvenā trenera Ainara Bagatska uzaicinājumu pievienoties izlases treniņiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!