Foto: AFP/Scanpix

Latvijas basketbolists Andris Biedriņš ASV sporta medija ESPN veidotajā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlētāju rangā ierindots 364.vietā.

Šāds rangs tiek veidots trešo gadu pēc kārtas, un to veido ESPN un prestižais basketbola blogs "TrueHoop". Šajā rangā tiek apskatīti 500 līgas labākie basketbolisti.

Salīdzinājumā ar 2012.gadu, Biedriņš piedzīvojis 80.pozīciju kritumu. Kāds ASV basketbola apskatnieks Biedriņa pozīciju rangā komentējis šādi: "Andris Biedriņš saņem 9 miljonus par to, ka neatņem minūtes jaunajiem spēlētājiem. 364.pozīcija viņam ir piemērota."

Pozīciju virs Biedriņa ir pieredzējušais centrs, kā arī bijušais līgas labākais aizsardzības spēlētājs Markus Kembijs (Hjūstonas "Rockets"), bet pozīciju zem latvieša ir Denveras "Nuggets" uzbrucējs Džordans Hamiltons.

Kā zināms, Biedriņš nākamo sezonu pavadīs Jūtas "Jazz" komandā. Lai sagatavotos šai sezonai, Biedriņš atteicās pārstāvēt Latvijas valstsvienību Eiropas čempionātā, kurā izlase izcīnīja 11.pozīciju.

Pagaidām vēl nav zināmi NBA labākie basketbolisti žurnālistu vērtējumā. ESPN rangā šobrīd ir apskatīti spēlētāji no 351. līdz 500. vietai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!