Foto: F64

Sestdien "Jēkabpils" vienība savā laukumā kārtējā "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) regulārā čempionāta spēlē dramatiskā cīņā pieveica aizvadītās sezonas valsts trešo spēcīgāko klubu "Valmiera".

"Jēkabpils" pie panākuma tika tikai pagarinājumā, spraigā cīņā pieveicot viesus ar 88:82 (22:24, 22:17, 13:15, 16:17, 15:9).

Jau ar pirmajām mača minūtēm starp abām vienībām aizritēja līdzvērtīga spēkošanās, tomēr pirmā puslaika izskaņā mājinieki pamanījās iekrāt desmit punktu pārsvaru - 44:34. Taču ātri vien "Valmiera" to sadeldēja līdz trīs punktu atstatumam, bet tad "Jēkabpils" atkal atrāvās par desmit punktiem (55:45). Tomēr valmierieši atkal deficītu likvidēja un no jauna iesaistīties cīņā par uzvaru, kas turpinājās līdz pat mača izskaņai.

Vienu minūti pirms pamatlaika izskaņas valmierietis Jānis Kaufmanis izlīdzināja rezultātu 73:73, bet atlikušajā laikā neviena no komandām punktus vairs neguva un uzvarētājs bija jānoskaidro papildlaikā. Pagarinājumā prasmīgāki izrādījās "Jēkabpils" basketbolisti, sagādājot "Valmierai" pirmo zaudējumu sezonā.

Rezultatīvākais uzvarētāju rindās bija Mihals Hlebovickis, kurš guva 31 punktu un izcīnīja astoņas bumbas zem groziem. Savukārt 18 punktus pievienoja Rinalds Sirsniņš.

Tikmēr "Valmieras" sastāvā ar 20 punktiem izcēlās Raimonds Gabrāns, bet 16 punkti Kristapa Dārgā kontā. Ar "double double" šajā duelī izcēlās valmierietis Māris Ziediņš, kurš 11 punktiem pievienoja ar 13 atlēkušās bumbas.

Kā ziņots, citās sestdienas spēlēs pie pārliecinošām uzvarām tika abas Kurzemes komandas - "Ventspils" ar 80:61 pārspēja "Jūrmala"/"Fēnikss" komandu, bet "Liepāja"/"Triobet" basketbolisti ar 95:74 pārspēja līgas jaunpienācēju "Saldus".

"Ventspils" komanda tikusi pie uzvarām visās četrās līdz šim aizvadītajās spēlēs, kas dod līderpozīciju līgas kopvērtējumā. Otrajā vietā ar trim uzvarām četros mačos ir "Valmiera", kurai seko "Jēkabpils" un "Liepāja"/"Triobet".

"Jūrmala"/"Fēnikss" basketbolisti piecās spēlēs uzvarējuši divreiz, bet "Jelgava" divos mačos tikusi pie vienas uzvaras, kas tai dod sesto pozīciju. Līdzīgi veicies ar "Latvijas Universitātes", "Saldus" un biznesa augstskolas "Turība" komandām.

"Barons kvartāls" pagaidām ir vienīgā komanda līgā, kas nav izcīnījusi nevienu uzvaru.

No 12 komandām pašlaik turnīrā nav iesaistījusies Latvijas U-18 izlase ("LMT Basketbola akadēmija") un valsts čempioni "VEF Rīga", kas pirmos LBL mačus aizvadīs vien decembrī.

"VEF Rīga" LBL turnīrā ar desmit komandām šosezon spēlēs vien vienu apli izbraukumā, bet ar vicečempioniem "Ventspils" aizvadīs divas cīņas (kopā - 12 spēles). "Ventspils" ar visām komandām izspēlēs divus apļus (kopā - 22 spēles), Latvijas U-18 izlase ar visām komandām, izņemot "VEF Rīga", izspēlēs divus apļus (kopā - 21 spēle). Savukārt pārējās deviņas komandas savā starpā spēlēs pa četrām reizēm (kopā - 37 spēles). Komandu vietas turnīra tabulā tiek noteiktas pēc izcīnīto uzvaru procenta.

Tikmēr izslēgšanas turnīrā saglabāsies pēdējo gadu ierastā sistēma, kurā piedalīsies sešas komandas. Pirmās divas kārtas sērijas notiks līdz trim uzvarām, bet finālā komandas sacentīsies līdz četriem panākumiem.

Kā zināms, aizvadītās sezonas finālsērijā "VEF Rīga" uzvarēja "Ventspils" komandu ar rezultātu 4-1, valsts čempionu titulu izcīnot trešo reizi pēc kārtas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!