Foto: F64

Trešdien, 30.oktobrī plkst.19:30 Saldū sāksies "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas čempionāta spēle BK "Saldus" – "Latvijas Universitāte".

Spēli tiešraidē jau no pulksten 19:15 translēs portāls "Delfi". Aicinām arī lasītājus iesaistīties spēles apspriešanā un komentēt notikumus laukumā savos "twitter" kontos, lietojot "#AldarisLBL".
Saldenieki (1-4) zaudējuši četrās spēlēs pēc kārtas, studenti (2-3) līdz šim zaudējuši un uzvarējuši pamīšus, iepriekšējā mačā pirms nedēļas piekāpjoties Jelgavā.

BK "Saldus" galvenais treneris Madars Roga:

"Četri zaudējumi pēc kārtas nav nekas patīkams, taču nezaudējam realitātes sajūtu - virslīgā mēs neesam favorīti. Mūsu mērķis ir parādīt cīņassparu, raksturu un pēc iespējas labāku spēli katrā mačā, pretiniekiem neko nedodot par velti. Brīžiem izdodas, tiesa, visām 40 minūtēm stabilitātes pagaidām pietrūkst. Tāpēc zaudējumi bija un būs, taču sezona ir gara. Meklēsim savas izdevības un centīsimies tās izmantot, piespiežot ikvienu pretinieku pret mums izturēties nopietni.

Iepriekšējā mačā ar "Jūrmalu" nevarēja spēlēt Nauris Miezis un tieši pirms spēles potīti pagrieza Juris Patmalnieks. Abu trūkums bija jūtams, bet abi gatavojas spēlēt ar "Latvijas Universitāti". Gribēšana būs, redzēs, kāda būs varēšana. Ceru, ka ar katru maču savam līmenim tuvāk tiks lietuviešu leģionārs Mindaugs Stašis, kuram vēl jāiespēlējas mūsu komandā. Spēlē ar "Latvijas Universitāti" nebūsim favorīti, taču būsim gatavi cīnīties. Gatavojamies nopietni, spēle būs interesanta."

"Latvijas Universitātes" galvenais treneris Artūrs Visockis-Rubenis:

"Noskaņojums ir kaujiniecisks. Kopš uzvaras pār "Jelgavu" pagājušas vairāk nekā trīs nedēļas, panākums pret junioriem nav remdējis apetīti, tātad motivācijas pietiks.

Cits jautājums, vai pietiks spēles kvalitātes? Pēc lielajām pārmaiņām sastāvā esam tikai pašā ceļa sākumā. Uzbrukumā viss puslīdz ir kārtībā, jo katrā mačā gūstam pa 70-80 punktiem. Taču aizsardzībā ir lielas problēmas. Zaudētajos mačos esam ielaiduši pa 90 punktiem, un tas ir pārāk daudz. Spēlētāji vēl nejūt viens otru, turklāt ļoti pietrūkst auguma centimetru, jo spēlējam bez īstiem centriem. Strādājam, pagaidām vairāk analizējam savas spēles, nekā pētām pretiniekus. Diemžēl sastāvu plucina arī traumas - no ierindas izgājuši Mārtiņš Darģis, Rihards Zēbergs, Visvaldis Bikše... Arī Saldū nebūsim pilnā sastāvā.

Manuprāt, šosezon nevienā spēlē mēs neesam favorīti, bet tas ir labi. Nav spiediena, toties ir liela motivācija cīnīties. Lielas uzvaras nāk tikai caur sāpēm."

Eksperta viedoklis. BK "Jelgava" galvenais treneris Mareks Bajārs:

"Kaut arī spēle notiek Saldū, priekšroku tomēr dodu "Latvijas Universitātei". Studentu komandai ir plašāks līdzvērtīgu spēlētāju loks, vairāk pieredzes. Lai varētu konkurēt, Saldus komandai jābūt pilnā sastāvā un jāsaliek pareizus akcentus - īpaša uzmanība jāpievērš pretinieku līderiem, kā arī jānobremzē studentu ātros uzbrukumus. Ja mājiniekiem visi labākie nebūs ierindā, viņiem būs grūti noturēt pienācīgi augstu spēles līmeni visas 40 minūtes.

Uzmanības centrā: Jānis Līcītis (BK "Saldus") un Mārcis Vītols ("Latvijas Universitāte").

Ņemot vērā studentu komandas problēmas zem groziem, saldenieku centri - Līcītis un ukraiņu leģionārs  Jevgeņijs Minčenko - varētu kļūt par nozīmīgu faktoru mājinieku taktiskajos plānos

Studentu saspēles vadītājs Vītols līdz šim bijis ne tikai labākais rezultatīvo piespēļu dalītājs (vidēji spēlē 3,2), bet arī rezultatīvākais savas komandas spēlētājs (17,2).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!