Foto: Publicitātes attēli

Valmiera/Liepāja, 21.janv., LETA. Latvijas klubs "Valmiera" otrdien izcīnīja pārliecinošu panākumu Baltijas Basketbola līgas (BBL) regulārā čempionāta cīņā, svinot savu piekto panākumu turnīrā. Savukārt citā mačā "Liepāja"/"Triobet" lietuviešu klubam Ķēdaiņu "Ņevežis" spēja sagādāt vien otro zaudējumu šosezon.

Aizvadītajā A apakšgrupas cīņā valmierieši savā laukumā ar rezultātu 93:69 (27:28, 23:16, 25:11, 18:14) pārspēja Igaunijas vienību Tallinas "Kalev".

Pēc tam, kad pirmajā ceturtdaļā valmierieši savā grozā ielaida 28 punktus, nākamo 20 minūšu laikā mājinieki viesiem ļāva gūt 27 punktus un otrā laukuma galā iekrāja 20 punktu pārsvaru. Savukārt noslēdzošajā ceturtdaļā "Valmiera" pārliecinoši kontrolēja cīņas gaitu, noslēgumā svinot panākumu ar 24 punktu pārsvaru.

Jānis Kaufmanis uzvarētāju labā guva 23 punktus, 15 punktus iekrāja Ernests Kalve, bet 13 punkti Māra Ziediņa kontā.

Abi klubi iepriekšējās piecās BBL spēlēs bija piedzīvojuši trīs zaudējumus. Iepriekšējā savstarpējā mačā, kas risinājās novembra sākumā Igaunijā, pārāks ar rezultātu 78:56 izrādījās "Kalev" klubs. Pēdējās trīs izbraukuma spēlēs Igaunijas vienība ir piedzīvojusi tikai zaudējumus, kamēr "Valmiera" savā laukumā ir uzvarējusi trijās no četrām spēlēm.

A grupas kopvērtējumā "Valmiera" ar pieciem panākumiem deviņās spēlēs ieņem trešo vietu, bet "Kalev" ar trim uzvarām ir piektie. Ceturtajā vietā atrodas cits Latvijas klubs "Jēkabpils", kuram ir četri panākumi astoņās cīņās.

Citā otrdienas spēlē Latvijas komanda "Liepāja"/"Triobet" savā laukumā ar rezultātu 82:69 (23:20, 16:20, 16:15, 27:14) pārspēja "Ņevežis".

Spēles pirmajā pusē pārsvars piederēja liepājniekiem, kas pirmajā ceturtdaļā un vairākas reizes otrajā ceturtdaļā pabija vadībā ar astoņu punktu pārsvaru. Pēc ļoti neveiksmīga otrās ceturtdaļas noslēguma mājinieki jau nokļuva iedzinējos ar vienu punktu, bet trešajā ceturtdaļā pamīšus vadībā pabija abi klubi. Līdzvērtīga cīņa turpinājās arī ceturtajā ceturtdaļā, trīs minūtes pirms beigām liepājniekiem esot vadībā ar 67:66. Pusotras minūtes laikā laukuma saimnieki panāca sešu punktu pārsvaru, bet atlikušajā laikā pārsvaru tikai palielināja.

Kristaps Miglinieks liepājnieku labā guva 19 punktus, bet 17 punktus iekrāja amerikānis Pīdžejs Hils. Tikmēr 11 punkti un 11 atlēkušās bumbas Roberta Freimaņa kontā.

Iepriekšējā abu vienību tikšanās reizē uzvaru ar 92:75 izcīnīja "Ņevežis".

Latvijas vienība pēdējās sešās spēlēs turnīra gaitā izcīnījusi trīs panākumus, bet "Ņevežis" nebija zaudējis iepriekšējās piecās cīņās. Līdz šim vienīgo zaudējumu šajā sezonā Lietuvas komandai bija sagādājis "Ventspils" klubs.

Šobrīd B grupas kopvērtējumā "Liepāja"/"Triobet" spēlētāji ar trim panākumiem deviņās spēlēs ieņem piekto vietu, bet Lietuvas klubs ar astoņām uzvarām desmit mačos ir otrais. Tikmēr "Ventspils" klubs deviņās spēlēs izcīnījis septiņas uzvaras, kas ļauj ieņemt trešo pozīciju.

Šajā BBL sezonā piedalās 21 komanda - pa vienai no Zviedrijas un Somijas, divas no Kazahstānas, piecas no Latvijas, kā arī pa sešām no Lietuvas un Igaunijas.

Turnīra pirmajā posmā komandas sadalītas trīs grupās, pa septiņām vienībām katrā, klubiem aizvadot divu apļu turnīru. Abas Kazahstānas komandas šajā posmā visas spēles aizvada izbraukumā.

Pēc pirmā posma astotdaļfinālā iekļūs katras grupas spēcīgākās piecas komandas, kā arī labākā no sestajā pozīcijā palikušajām vienībām. Turpinājumā visās izslēgšanas turnīra kārtās, ieskaitot finālu, uzvarētājs tiks noteikts divu maču summā.

Kā ziņots, par pērnās sezonas BBL čempioniem kļuva "Ventspils" komanda, kļūstot par pirmo Latvijas komandu, kas ieguvusi titulu. Gan iepriekšējā, gan šajā sezonā turnīrā nestartē abi spēcīgākie Lietuvas klubi Kauņas "Žalgiris" un Viļņas "Lietuvos rytas", kā arī Latvijas čempioni "VEF Rīga".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!